Dianas kärleksbrev kan säljas för tio miljoner


640@60
Prinsessan Diana och James Hewitt hade en affär i flera år.

Foto: AP PRESSEN BILD, AP PA

Prinsessan Diana var gift med dåvarande prinsen, nu kung Charles, mellan 1981 och 1996.

Hon träffade militären James Hewitt 1986. Diana bekräftade i en BBC-intervju 1995 att hon hade en affär med Hewitt i flera år.

– Ja, jag var kär i honom. Men han svek mig, sa Diana om vad hon beskrev som ett “totalt svek” från Hewitts sida.

Charles och Diana separerade 1992 och skilde sig 1996. Diana dog i en bilolycka året därpå. Hon trodde att Hewitt hade bränt hennes kärleksbrev, men så var inte fallet.

Skrivet mellan 1989 och 1991

Efter Dianas död lovade Hewitt att förvara breven på ett säkert ställe och aldrig sälja dem. Men 2003 sa Hewitt till CNN att han ville sälja kärleksbreven “till rätt pris”. Han beskrev breven som “mycket välskrivna och inget att skämmas över”.

I oktober vände sig representanter för Hewitt till ett auktionshus i London i ett försök att sälja breven, enligt The Sun. Auktionshuset avböjde dock och avrådde istället att försöka hitta en köpare till breven i USA.

Prinsessans 64 kärleksbrev till Hewitt, skrivna mellan 1989 och 1991, finns nu till försäljning i USA för uppemot tio miljoner kronor, enligt tidningen som uppger att auktionshuset i fråga har en intresserad köpare.

– James Hewitt har svikit Diana på så många sätt att det här bara är den sista förolämpningen, säger hovexperten Ingrid Seward.

“Det är otänkbart”

Uppgifterna tillbakavisas dock av en talesperson för Hewitt som säger att auktionshuset endast kontaktades för att värdera breven.

– Han har inte för avsikt att sälja, säger presstalespersonen.

Tidningen hänvisar dock till mejl som setts från auktionshuset om “en potentiell köpare de redan har i tankarna för en privat försäljning” istället för en öppen auktion.

– Det är otänkbart att de här breven från en så utsatt tid i hennes liv skulle komma ut i offentligheten, säger Ingrid Seward.

LÄS MER: Diana ville avbryta sitt bröllop med Charles
LÄS MER: Prinsessornas straff efter vår kommentar om Diana

Lämna ett svar