Herr B: Av alla hjältar gillar jag ”Din mamma” bäst


Jag har en återkommande drömbild av en plats som inte finns. Det är en sydlig sommargata som sluttar mot ett gnistrande hav; det finns kaféer med plaststolar och parasoller, ett bageri, små butiker med färgglada badleksaker och doften av havet och kaffe med en varm croissant.

Bilden dyker oftast upp när jag redan borde ha gått upp, men inte vill eftersom verkligheten påminner för lite om den glada gatan. I morse upptäckte jag att det var rörelse i bilden, utanför deras anläggningar sopade personalen, torkade bord eller putsade fönster: gjorde sin del av världen fin för dagen.
Bredvid porten till huset där jag bor finns ett elskåp och det ligger alltid skräp på det: bananskal, fittor och plastförpackningar och varje dag tittar jag där och är besviken, så ledsen att folk inte kan hålla ordning och reda. . Sedan vi flyttade hit har jag tagit i och slängt soporna max tre-fyra gånger.
Det betyder att jag besviket har gått förbi ca 1200 gånger utan att göra någonting.
Minnesnotering: Har du tydliga drömbilder kan du jävligt bra bete dig som människorna i dem.
Eller för att säga samma sak på ett mindre självcentrerat sätt – inte herr B:s stil i sig, men ändå: Du vet den där lappen som ibland sätts upp i lunch- och fikarum: “Din mamma jobbar inte här!” Det finns ett problem med det, även bortom den uppenbara underskattningen av samtida nepotism.
Jag skulle säga att lapptexten har tre huvudkaraktärer. Först rövhålet som inte kan plocka upp efter sig, sedan huvudarvet som skrev lappen och till sist mamman som ska ta ansvar även för saker hon inte orsakat själv.
Slutsats: Var som mamman! Hon är hjälten, det är de som får samhällen och arbetsplatser och familjer att fungera (eftersom åsnor alltid kommer att finnas.)

Plocka och fixa och hushållssysslor bedöms sällan som de uttryck för kärlek de ofta är

Man skulle kunna kalla det som “din mamma” sysslar med vårdpraktiken, och sätta ännu större snurr på det. Allt för sällan bedöms plocka och fixa och hushållssysslor som de kärleksuttryck de ofta är.

Tänk på all omsorg som visas genom lagad mat, rena kläder, dammsuga golv eller packade gymväskor. Ja, tänk på alla de som aldrig skriver anteckningar (eller gnäller) men se till att det finns soppa eller lasagne för alla, och ta alltid bort skräpet från sitt lokala elskåp. De människorna gör det trevligare i vår verkliga del av världen.
Läs mer
Tidigare Herr B kåseriet: Vi ramlar och låtsas som ingenting
Mr. B Classic: Paketet som innehöll en sådan jäkla överraskning

Lämna ett svar