Tjejer ska ha lika stor del av statens pengar – hufvudstadsbladet


Varför reagerar inte politiker och andra på att pojkar får en betydligt större del av statens pengar? Vi tjejer föder barn och får samhället att växa. Ofta är det vi som tar hand om våra äldre och lägger mer tid på hushållsarbete. Vi tjänar fortfarande mindre och enligt Jimmie Åkesson kommer de med låg A-kassa, ofta kvinnor, att förlora flera tusen kronor extra efter några månaders arbetslöshet. Det sa han i Agenda på TV den 3 mars. Det är konstigt att flickors/kvinnors liv värderas så lite. Flickor är inte heller lika kriminella som killar – titta på våra överfulla fängelser. Flickor borde få hälften av statens pengar. Någon måste reagera!

Det råder också en obalans i Sverige eftersom man ofta får känslan av att killarna har fler rättigheter även om/om de begår brott mot tjejer. Det är inte ovanligt med våld i nära relationer och då kan man inte av fara för sitt eget liv fortsätta leva med killen som hotat och slagit. Uppemot 40 kvinnor i Falun fick fly och gömma sig för några år sedan och några av dem fick barn som också fick gömma sig och gå under jorden. Hur kul är det?

Social lyssnar mycket på killarna, kanske för att det mest är kvinnor som jobbar där? Det innebär att en del barn tvingas umgås med en pappa som de är rädda för och som har skadat sin mamma tidigare. Det kostar mycket i pengar och tragedier.

Och hur är det i sportens värld? Får tjejer verkligen lika mycket pengar för sporterna de älskar att spela?

Det här är en framtida valfråga om något. Tjejer måste få lika mycket statliga pengar och det är inget att skämta om. Det borde lagstiftas om.

“Minst halva kakan”

Lämna ett svar