Räntenotan på rekordnivå – avdragssmocka för staten


Spännande projekt utförda av certifierade plastsvetsare

Maximilian Widgren, försäljning och teknisk support på GIHAB.  GIHAB tillverkar bland annat tankar och kärl.
Maximilian Widgren, försäljning och teknisk support på GIHAB. GIHAB tillverkar bland annat tankar och kärl.
Svenska GIHAB tillverkar specialanpassade kärl och tankar främst för ytbehandlingsindustrin, men även för simbassänger och vattenreningsverk.

Helhetslösningar, hållbarhet och hög kompetens är ledord inom verksamheten.
– Vi sysslar med kvalificerad produktion, vilket vi har hållit på med sedan 1980-talet. Det kan vi göra, säger Maximilian Widgren, försäljning och teknisk support på företaget.

Ytbehandling används flitigt inom industrin och innebär att produkter eller material uppfyller vissa önskade kriterier, till exempel att göra dem korrosionsbeständiga. En metod är att behandla dessa produkter eller material i tankar med kemiska ämnen.

GIHAB kan tillverka och leverera tankarna som ofta är specialanpassade vad gäller form och funktion. Tankarna varierar i storlek, allt från 1 kubikmeter till nästan 100 kubikmeter i storlek. De är byggda av GIHAB:s certifierade plastsvetsare.

– Den största tanken vi byggde var 22 meter lång och 2 meter bred för ett företag som skulle ytbehandla master till segelbåtar, och sedan kunna behandla hela masten i tanken samtidigt, säger Maximilian Widgren.

Större tankar byggs på plats hos kunden. Du kan även erbjuda löpande underhåll av tankarna.

GIHAB har stor flexibilitet i sin produktion

GIHAB har en modern tillverkningsanläggning och investerar kontinuerligt i nya maskiner. Nyligen investerade GIHAB i en ny maskinlösning, en stumsvetsare för att tillverka cylindriska tankar.

– De används ofta i vattenreningsverk och förpackningsindustrin, men även inom lantbruket, som silos, säger han.

Hållbarhet står alltid i fokus. Tankarna är huvudsakligen gjorda av termoplaster, såsom PP och PE. Små bitar som blir över svetsas ihop till större bitar som kan återanvändas. Resterande bitar som är för små för att återanvändas samlas in för återvinning.

GIHAB kan erbjuda en heltäckande lösning

GIHAB arbetar i nära samarbete med gruppkollegan Schlötter som bygger hela ytbehandlingsanläggningar. Sedan måste ett material eller en produkt behandlas i flera olika kemiska vätskor och flyttas från en tank till nästa, vilket kräver avancerade lyft- och flyttlösningar.

GIHAB har utvecklat en lyftrobot, som på ett smart och effektivt sätt lyfter och sänker produkten eller materialet som ska ytbehandlas, och flyttar den i önskad riktning.

– Den har inte den vanliga saxkonstruktionen för upp- och nerrörelser utan en smidigare konstruktion som är lättare och mindre än en saxlyft. Men med bibehållen lyftkapacitet, förklarar han och avslutar:

– Sedan produkten lanserades 1987 har vi sålt 430 lyftrobotar. Det är ett bevis på att vi har professionella lösningar för våra kunder och levererar rätt kvalitet.

Om GIHAB

GIHAB AB, tidigare Galvanoservice, designar och tillverkar tankar, tankar och reservdelar i termoplast utifrån sina kunders önskemål. Verkstaden låg ursprungligen i Laholm, men idag i gemensamma lokaler med Schlötter Svenska, och deras labb och kemikalielager i Hillerstorp i Gnosjö, Jönköpings län.

Läs mer på: www.gihab.se

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med GIHAB och inte en artikel av hufvudstadsbladet

Lämna ett svar