Fyra män begärs häktade efter terrortillslaget i Tyresö969f3d82 c880 4448 88f0 d332915d33e1

Två av de fyra männen har begärts häktade på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till terroristbrott, alternativt deltagande i terrororganisation, grov brottslighet och grovt vapenbrott.
De två andra gripna personerna begärs häktade på sannolika skäl, endast misstänkta för grova vapenbrott.
Samtliga män är mellan 20 och 25 år gamla.

Säpo har tidigare berättat att personerna misstänks ha kopplingar till grov brottslighet i Sverige, och internationella kopplingar till terrorgruppen IS i Somalia.
Männen greps under en Säpo-ledd insats i en lokal i Tyresö i torsdags och greps senare på kvällen. Tillslaget gjordes bland annat mot en byggnad som boende i området beskriver som en moské och samlingsplats.
– Utifrån vårt underrättelsearbete bedömdes det att vi behövde agera för att avbryta det planerade brottet och avvärja ett eventuellt hot, sa Säpos presstalesperson Fredrik Hultgren-Friberg tidigare till DN.
På fredagskvällen genomfördes Säpo ytterligare en insats på närliggande adress i Tyresö. Operationen kopplades till torsdagens tillslag, men inga nya gripanden gjordes.
– Det här är en omfattande förundersökning. En rad husrannsakningar har genomförts, framför allt i samband med gripandena i torsdags där vi gjorde en stor mängd beslag som vi nu har gått igenom, sa Hultgren-Friberg då.
Häktningsförhandlingen hålls i Nacka tingsrätt på måndag.
Läs mer:
Släkting till en av de terrormisstänkta: “Jag förstår ingenting”
Ny Säpo-insats i Tyresö – kopplat till torsdagens gripanden

Lämna ett svar