Djurgården till semifinal i Svenska cupen – AIK väntar


Förutsättningarna för matchen var tydliga. Ett Djurgården, som imponerade och flög igenom gruppspelet i Svenska Cupen utan att släppa in ett enda mål, mot ett Degerfors som ramlade ur allsvenskan i fjol – men som imponerade i början av säsongen.
Degerfors var det enda laget från superligan som lyckades ta sig vidare till slutspelet i cupen.

Början av matchen var trevande. Stockholmarna hade det mesta bollinnehavet men lyckades inte skapa några riktigt farliga målchanser, förutom en ribban från Lucas Bergvall.
I andra halvlek kom Djurgården ut och tryckte direkt. Samuel Leach Holm – nyförvärvet från Brommapojkarna – gjorde stolpen. Strax efter kom chansen igen när norrmannen Tobias Gulliksen slog ett inlägg i pannan på Marcus Danielsson som nickade in matchens första mål.

Lucas Bergvall bildade Djurgårdens mittfält tillsammans med nyvärvningarna Samuel Leach Holm och Albin Ekdal.

Foto: Michael Campanella/Bildbyrån

Djurgården fortsatte med pressa ner Degerfors inför 12 828 personer på Tele2-arenan, och inhopparen Besard Sabovic utökade ledningen i den 69:e minuten – assisterad av Deniz Hümmet.
Anfallaren som värvades från Kalmar FF inför säsongen stod för tre mål på tre matcher i gruppspelet och verkar ha hittat sin roll snabbt i Stockholm.
Oskar Fallenius satte sedan spiken i kistan och slutresultatet blev 3–0. Semifinalderbyt spelas på söndag. I den andra semifinalen ställs Halmstad mot vinnaren i mötet mellan Malmö FF och IFK Norrköping.

Fakta.Kvartsfinal i Svenska Cupen

● Brommapojkarna–Halmstads BK (0–1)

● Mjällby–AIK (1–3)

● Djurgården–Degerfors (3–0)

● Malmö FF–IFK Norrköping

Lämna ett svar