Marcus och Martinus Gunnarsen om vänskapen med Erling Braut Haaland.

STOCKHOLM/OSLO (Se og Hør): Det är upplagt för den stora finalen av Melodifestivalen i Sverige på lördag där landets representant för Eurovision i maj avgörs. I år har Eurovision en speciell betydelse för svenskarna då det arrangeras i Malmö efter Loreens seger förra året.

Kallar kungligt möte.

I Melodifestivalen är det dock en norsk duo, Marcus och Martinus (22), som ligger i framkant för segern enligt oddsen. Med en stor fanbas i Sverige siktar tvillingarna på att imponera på och representera Norge i Eurovision.

– Vi ser fram emot lördagen. Vi ska vara oss själva, ge vårt bästa och hoppas att Sverige njuter av vår prestation. Vi vill göra Sverige stolt om vi tar oss till Eurovision”, delade tvillingarna med The Express.

LITE RÄDD: Marcus och Martinus Gunnarsen uttryckte sina nerver och glädje under en nordisk turné, diskuterade deras återkomst för att uppträda i Norge och berörde deras personliga liv. Reporter: Thea Hope. Video: Jessica Szymanska/ Red Runner Visa mer.

Läs mer om:

An ‘Unforgettable’ Eurovision for Sweden: Marcus & Martinus win ‘Melodifestivalen’.

Sweden: Marcus & Martinus win Melodifestivalen 2024 with “Unforgettable”.

Förutom sin musikkarriär delar bröderna Gunnarsen också ett djupt intresse för fotboll. De spelar och följer aktivt professionella ligor, med en särskild beundran för Erling Braut Haaland (23), särskilt hans prestationer i Premier League.

Tvillingarna har skapat en vänskaplig kontakt med en av de bästa fotbollsspelarna i världen för närvarande.

– Vi har haft samtal med honom på Instagram och Snapchat, som norska vänner gör.

STAR: Erling Braut Haaland with his girlfriend Isabel Haugseng Johansen. Photo: Kieran McManus / Shutterstock / NTB Show more

Duon nämnde att de har känt Haaland i flera år, men kontakten blev sporadisk efter hans flytt från Borussia Dortmund till Manchester City 2022.

– Vi har inte pratat så mycket sedan han kom till City. Han är mer upptagen nu. Han har dock inte glömt oss och önskar oss ändå lycka till inför lördagens final.

När Se och Hør intervjuade tvillingarna i Stockholm inför finalen delade de mer om deras koppling till Haaland och skämtade om en liten förvrängning i den svenska tidningens rapportering.

ROMANTIK: Erling Braut Haaland och hans flickvän Isabel Haugseng Johansen delade en avskedskyss på Sola flygplats. Video: Se och hör. visa mer

– Vi nämnde bara vår kommunikation med honom på Instagram. Vi klargjorde till och med att vi inte har träffat honom personligen. De körde titeln och antydde att vi är vänner”, förklarade tvillingarna.

According to Marcus and Martinus, they used to converse frequently with the footballer, but clarified that they don’t exactly “hang out together in England.”

– Han har inte tid för oss, skämtar pojkarna.

Lämna ett svar