Lufthansas strejk väntas även drabba svenska flyg26b5232e be93 4eda b815 21ee2fdc07a7

Flygbolaget varnar också för att resultatet under första kvartalet och även helåret kommer att påverkas, rapporterar CNBC.

Flygbolaget har redan ställt in 16 avgångar till och från Sverige – och det finns risk för fler.

På tisdagen ställde Lufthansa in fyra ankomster från Frankfurt till Arlanda och tre till Landvetter. Till samma flygplats har fem avgångar från Arlanda och fyra från Landvetter ställts in.

På onsdag, när det blir strejk i München, riskerar åtta flyg till och från Arlanda – men är inte inställda i nuläget. Det finns sex flyg till och från Landvetter som riskerar att ställas in.

“Det bästa sättet för berörda resenärer att hålla sig uppdaterade sker via Lufthansas hemsida, säger Swedavias presstjänst.

Fackförbundet Ufos strejkvarsel omfattar flyg från Frankfurt på tisdag och från München på onsdag. Fientligheterna börjar klockan fyra på morgonen och slutar klockan elva på kvällen båda dagarna.

Fackets ledare Joachim Vázquez Bürger säger att personalen måste få del av flygbolagets vinst och en belöning för sina insatser under pandemin.

Strejken är en av flera som har utlysts eller genomförts inom den tyska transportsektorn de senaste veckorna. Bland annat har Lufthansas markpersonal och anställda på det statligt ägda tågbolaget Deutsche Bahn periodvis strejkat.

Lämna ett svar