Storbank sänker Trelleborg – här är dagens rekar


VD leder populär mötesplats i Norden

0b32599c 24c7 4233 87fc 8d340fea0477.png?interpolation=lanczos none&crop=1.777778h:h;*,*&crop=w:0
Förra året arrangerades flera stora evenemang på Scandinavian XPO, inklusive den historiska Nato-konferensen och huvudarenan under Sveriges ordförandeskap i EU:s ministerråd. VD Anna Bauer har storslagna planer för framtiden och betonar vikten av balans mellan arbete och privatliv för att uppnå bästa resultat.
I år firar mötes- och eventarenan Scandinavian XPO fyra år. Redan nu har varumärket etablerat sig som Norden’s främsta mötesplats och en pålitlig plats för stora internationella kongresser, konferenser och företagsevent. Scandinavian XPO är den enda anläggningen i Sverige som är nominerad i tävlingen World Travel Awards 2024 i kategorin Europe’s Leading Meetings & Conference Center 2024.

– Vi hade en fantastisk 2023 och 2024 har startat starkt med kunder som varit hos oss i sex veckor i sträck. Vår vision och mitt ledarskap är konsekvent sedan starten. Vårt mål är tydligt – att vara den närmaste mötesplatsen i Norden, säger Anna Bauer, VD för Scandinavian XPO.

Spännande planer för Scandinavian XPO’s framtid

De internationella konferenserna på Scandinavian XPO har väckt stort intresse. Både internationella och nationella aktörer har fått upp ögonen för arenan. Det finns planer på att skapa en internationell kongressanläggning, Scandinavian XPO Congress Center, i Arlandastad för att kunna arrangera stora kongresser. Enligt Anna Bauer är det unika med mötes- och eventarenan framförallt dess läge, flexibilitet och det drivna teamet.

– För mig är det viktigt att ha modiga, engagerade och professionella medarbetare runt omkring mig. Laget är starkare än individerna. Som ledare är jag snabb med beslut – alla ska förstå riktningen och hur vi går framåt, förklarar Anna Bauer.

Balans ger bra resultat

Att jobba inom mötes- och eventbranschen innebär ibland sena kvällar och arbete på helger. Anna Bauer betonar vikten av att medarbetarna får tid för både arbete och fritid. Hon ser till att alla har tid för återhämtning, håller mötesfria måndagar och fredagar och undviker sena möten.

– Om individer mår bra syns det också i arbetsresultaten. Ibland kan ett samtal vara bättre än ett möte.

Som ledare är mitt syfte att skapa trygga team genom att ge dem frihet samtidigt som jag sätter tydliga förväntningar. Jag strävar efter att vara tillgänglig som ett stöd när det behövs. Enligt Anna Bauer är detta fördelaktigt för hela vår verksamhet.

Ett av få kvinnor på vd-posten

Tidigare i år framhöll stiftelsen AllBright att endast cirka 10 procent av vd-posterna på börsbolag innehas av kvinnor. Liknande fördelning syns inom mötes- och eventbranschen när det gäller kvinnliga vd:n.

– Antalet kvinnliga vd:ar inom vår bransch är begränsat, men de som är där fungerar som fantastiska förebilder. Många av dem har innehaft sina positioner under en lång tid, vilket visar på deras framgång och ledarskap. Jag uppmuntrar kvinnligt ledarskap och hoppas att fler kvinnor ska få chansen eller ta chansen i framtiden, säger Anna Bauer.

Hur kan då kvinnligt ledarskap främjas för att fler kvinnor ska våga bli vd? Anna Bauer ger följande svar:

– Kvinnliga ledare behöver tro på sig själva, bygga nätverk och även prioritera tid för sin egen kompetensutveckling samt stötta andra potentiella kvinnliga ledare. Förebilder och mentorer spelar en viktig roll, mer än man tror!

Fakta:

Scandinavian XPO är en mötes- och eventarena i Explore Arlandastad, belägen mitt emellan Stockholm och Uppsala med endast fem minuters avstånd till Stockholm Arlanda flygplats. Anläggningen består av tre evenemangshallar, flera konferensrum och ett brett utbud av hotell och tjänster i området. Scandinavian XPO är ett dotterbolag till fastighetsutvecklingsbolaget Arlandastad Group.

www.scandinavianxpo.com

Artikeln är skapad av Brand Studio i samarbete med Scandinavian XPO och inte en artikel från Hufvudstadsbladet

Lämna ett svar