Fall från Örebro i ny krimpodd – hufvudstadsbladet


Sveriges mest chockerande brott berättat av de som stod närmast. I den nya Krimstad-podden berättar vi historierna som förändrade städer och människor.

I premiärsäsongen finns bland annat ett dubbelavsnitt om Hjärtmordet.

Inbäddat innehåll

Krimstad är hufvudstadsbladets nya podd som görs tillsammans med Bonnier News-kollegorna Sundsvalls Tidning, Arbetarbladet, Jönköpings-Posten och Skånska Dagbladet. Producerad i samarbete med Tredje Statsmakten Media.

I tio avsnitt under våren riktar sig mikrofonerna mot en rad sensationella rättsfall – och den 9 april släpps första avsnittet.

Först ut är historien om fem Sundsvallskvinnor som var i 20-årsåldern när de fällde knarklangaren som hade utnyttjat dem.

Mannen, som kallas Samir i podden, var dubbelt så gammal som offren. I flera år hade han häckat bland Sundsvallstjejer som var på väg in i missbruk – och sedan utpressat dem och krävt sex i utbyte mot droger.

Annons

Annons

Sundsvalls Tidnings reporter Katarina Vikström tillsammans med producent Viktor Ahldén."Det har varit både väldigt roligt och lärorikt att samarbeta med kollegor som är proffs inom ett annat område av journalistiken"säger Katarina Vikström.Sundsvalls Tidnings reporter Katarina Vikström tillsammans med producent Viktor Ahldén.

Öppna bilden i helskärmsläge

Foto: Eva-Lena Olsson

I avsnitt 2 och 3 av Krimstad får lyssnarna höra den tragiska historien om mordet på trebarnsmamman Lena Wesström i Örebro – från början till slut.

NA:s reportrar Stefan Hazianastasiou och Christina Eriksson följde fallet mycket noga och deltar även i podden.

– Redan från början fick vi en känsla av att det här fallet handlade om något utöver det vanliga. När vi fortsatte vår bevakning blev vi allt mer involverade. Det var en utmaning att följa alla otroliga vändningar som fallet tog. Fallet har gått till historieböckerna som den mest omfattande mordutredning som någonsin genomförts i Örebro, säger Stefan Hazianastasiou.

Vad är det med det här fallet som har fastnat för dig?

– Det är ett triangeldrama som utspelar sig mitt i villaidyllen. Jag tror att många kan identifiera sig med det. Det fanns ett så otroligt engagemang från allmänheten för att få detta löst. Det är ett fall som väcker många känslor.

Viktor Ahldén har – liksom sin kollega Alexandra Sannemalm – lång erfarenhet av att producera poddar.Viktor Ahldén har – liksom sin kollega Alexandra Sannemalm – lång erfarenhet av att producera poddar.

Öppna bilden i helskärmsläge

Foto: Eva-Lena Olsson

Annons

Krimstad är gjord av Viktor Ahldén (tidigare P3 Krim) och Alexandra Sannemalm (P1 Dokumentär, P3 Dokumentär) som båda har lång erfarenhet av att producera poddar.

Annons

– Krimstad har en unik möjlighet att berätta de mest engagerande lokala historierna för en nationell publik. Där andra kriminalpoddar lätt fastnar i storstadsfokus väljer vi de historier som berörde lokalredaktionerna mest och ger dem möjlighet att berätta i en mycket välproducerad podcast, säger Viktor Ahldén.

I avsnitt 2 och 3 berättades historien om Hjärstamorde från början till slut. I avsnitt 2 och 3 berättades historien om Hjärstamorde från början till slut.

Öppna bilden i helskärmsläge

Lämna ett svar