Råttinvasion plågar Karumba i Queensland, Australien2b9e9a5e 7188 421e bb03 d7db9ad5d670

Invånare i staden berättar att råttorna dök upp för några veckor sedan och har sedan dess ökat i antal. Bilder och videor på sociala medier visar vad som verkar vara tusentals råttor, både döda och levande, som spolats upp på stränder och vägar. De spred en stank i staden.
I takt med att råttorna blivit fler har de tvingats ge sig ut på havet eftersom fastlandet inte har tillräckligt med mat. Vid lågvatten kommer de ut till sandbankarna och när vattnet sedan stiger drunknar de och sköljs ut på stränderna, skriver New York Post.
Gnagarna orsakar problem för byns lokala fiskare när de försöker ta sig in i båtarna och kan förstöra fiskeutrustning.

Råttorna som bor på land äter “allt de kan komma över”, enligt invånare i staden.
En man berättade för AFP att hans bil förstördes av råttorna efter att de bitit vajrarna i motorhuven. Han har nu slängt mat i stora papperskorgar i hopp om att fånga råttorna.
– Jag har hittat ett 50-tal av dem i papperskorgen de senaste dagarna. De finns överallt… Jag hörde dem bakom frysen häromkvällen, säger han.
Även andra delar i delstaten Queensland har kämpat mot råttinvasioner de senaste månaderna. Djuren har bland annat förorenat vatten och förstört grödor.

Ovanligt fuktigt väder och rikliga skördar sägs vara orsaken till den kraftiga ökningen av befolkningen, som trivs särskilt bra i fuktigt klimat med närhet till mat.
Och det verkar svårt att stoppa råttornas framfart. När Australien nu går in i sommar, ännu blötare väder och frodiga grödor, fruktar många att råttorna kommer att bli ännu fler.
“Vi kommer inte att se någon lättnad inom den närmaste framtiden … vi kanske bara måste vänta ut det”, sa borgmästare Jack Bawden, enligt ABC Nyheter.

Lämna ett svar