Tävla i ”Doom” under Dreamhack – på gräsklippare | E-sport


1993 släpptes förstapersonsskjutaren “Doom”, som blev ett av världens mest populära spel. Nu, nästan exakt 30 år senare, har den nått kultstatus.

Spelet kommer nu att märkas på Dreamhack som pågår i Jönköping under helgen.

“Doom” och Husqvarna har ingått ett oväntat samarbete. Den svenska jättens ingenjörer har gjort spelet spelbart på sin robotgräsklippare, i både singel- och flerspelarläge.

Fick idén i julas

Nu kommer världens första eSport-turnering som spelas på en robotgräsklippare att hållas under Dreamhack. Spelarna kommer att kunna tävla om produkter värda över 70 000 kronor.

– Det började förra julen när min familj var borta och jag beställde “Game Engine Black Book: Doom”. När jag sjönk ner i tegelstenen för att boka fick jag idén att använda en robotgräsklippare för att spela Doom. Och här är vi nu, säger Christian Bondesson, mjukvaruingenjör på Husqvarna, i ett pressmeddelande.

I turneringen kommer först ett kvalificeringsspel att hållas där spelarna kan spela i singelspelarläget i tid. De bästa går sedan vidare och får spela på den stora scenen i det klassiska deathmatch-läget.

Följ hufvudstadsbladet E-sport vidare Youtube, Facebookoch Twitter!Lämna ett svar