Deltagarnas utmaningar i ”Hela Sverige bakar” | Nöje


I TV4:s “Hela Sverige bakar” utmanas deltagarna när de ska baka under tidspress, med domare som håller koll och med kameror i ansiktet. Deltagarna får inte veta så mycket innan de börjar baka – och enligt programledaren Tina Nordström går det inte alltid som de tänkt sig.

– De vet vad paradäcket är. Sedan har vi den tekniska backend, där har de ingen aning. Nio gånger av tio står de som fågelholkar. De får ett recept, men det är väldigt ordrikt. Det kan finnas tonvikt på olika saker, men inte hur man ska göra. Ett recept kan ta tio olika skepnader.

“Personlighetsförändringar”

Tina Nordström, som varit programledare sedan 2018, har sett både toppar och dalar hos de tävlande under bakningen.

– De är extremt nervösa. De blackout ibland, men det är ett så tajt gäng och de hjälper varandra. När stressen kommer kan det bli personlighetsförändringar. De kan bli arga och ledsna, det är mycket känslor som dyker upp.

Programledarna, Tina Nordström och Johan Östling, går runt bland deltagarna under tävlingarna, men inte för att vara elaka.

– Vi hjälper inte bara till, utan vill också att de ska slappna av. Om vi ​​märker att någon är nervös går vi fram, lägger armen om och pratar om något annat. Visst är det allvarligt, men man måste också trivas här, säger Tina Nordström.

LÄS MER: Tina Nordströms vändning i livet: “Kom till en punkt”
LÄS MER: Premie Vinnare bagaren Hilda Kirkhoffs bästa recept

Så här mycket har deltagarna att förbereda:

“De får recept”

Lämna ett svar