Avslöjar: Kim Källström aktuell för toppjobb på förbundet | Landslaget


I en intervju med hufvudstadsbladet från början av november sa föreningens nya generalsekreterare, Andrea Möllerberg, att hon inte planerar att ersätta den flyende landslagschefen Jens T Andersson med en ny person i samma roll.

– Jag ska göra om det, sa hon då. Istället sa hon att hon ville installera en “teknisk chef eller teknisk direktör”.

Nu kan hufvudstadsbladet avslöja att föreningen är nära att rekrytera.

Ett namn som sägs vara högaktuellt för jobbet är den före detta landslagsspelaren Kim Källström, som idag jobbar som expert för TV4.

Rollen tycks innebära ett helhetsansvar för all landslagsverksamhet.

Generalsekreterare Andrea Möllerberg menar dock att förbundet inte har kommit så långt i processen.

– Jag har inga kommentarer till det. Jag har inte ens börjat filtrera ner, tänkte jag säga. Jag håller på att bilda mig en idé om vad profilen ska göra, vad den ska ansvara för. Så, just nu har jag ingen bra själv.

Är Källström ett intressant namn med tanke på att han har varit inom dig?

– Kim jobbar som konsult hos oss idag, främst med det nationella utbildningscentret. Så han är en känd profil i korridorerna, sedan är han en känd profil fotbollsmässigt. Kim är en bra person, sen vet jag inte om han är rätt för den här rollen, det beror på vad vi hittar på för att det ska falla under och vad personen kommer att ansvara för.

“Jag tycker det är lite mer spännande”

Efter att ha avslutat spelarkarriären i Djurgården säsongen 2017 valde Källström att träna genom Uefa. Genom den utbildningen fick han praktik på Svenska Fotbollförbundet där han under ett antal månader arbetade vid sidan av generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.

Källström var redan då tydlig med att han var intresserad av ledarroller inom organisationer som facket.

– Min ambition med det hela är att göra karriär inom det här precis som jag har gjort som fotbollsspelare och för att göra det måste jag utbilda mig för att få en större förståelse för hur saker fungerar, sa han till SvFF:s hemsida.

– Allt som händer inom fotboll utanför planen har alltid lockat mig. Om du vill stanna kvar inom fotbollen är det ett val. Antingen väljer man tränarbanan som jag också tycker är väldigt rolig eller så väljer man den här som jag tycker är lite mer spännande.

Flera förändringar i föreningen

Just nu är det mycket surr inne på Evenemangsgatan 31 där en ny kapten till herrlandslaget söks.

Förutom Möllerbergs entré som ny generalsekreterare rapporterade Fotbollkanalen i veckan att föreningens utbildnings- och utvecklingschef Per Widén kan komma att lämna sin roll, något källor också uppger för hufvudstadsbladet.

Även personalchefen Christine Lindgren lämnade nyligen sin roll efter bara ett år, enligt Fotbollskanalen.

Lämna ett svar