Dold kamera avslöjade rasism i Nigel Farages valkampanjc110d917 512e 4e23 83c2 a420a70587f8

I ett klipp filmat av en väggkrypande reporter för Storbritanniens Channel 4 News hörs en kampanjarbetare i Farages valkrets Clacton-on-sea göra rasistiska kommentarer om den brittiska premiärministern Rishi Sunak, vars föräldrar är indiska.

Han kallar islam för “en sekt” och föreslår att moskéer ska förvandlas till pubar. Han föreslår för en väljare att asylsökande som korsar Engelska kanalen “ska skjutas”.
På filmen hörs också en partimedlem håna prideflaggan och kalla homosexuella “nonces”, en brittisk slangterm för sexförbrytare.
Avslöjandet kommer samtidigt som Farage backade i opinionsmätningarna inför torsdagens val efter att han i en intervju med BBC sagt att västvärlden “provocerat” kriget i Ukraina.
Tidigare i våras gjorde reformpartiet starka framsteg och Farage ses som en utmanare till den sittande Tory-kandidaten Giles Watling i Clacton-on-sea.
Farage skriver i ett uttalande att han är “förskräckt över kommentarerna från en handfull personer kopplade till min kampanj.”
Premiärminister Rishi Sunak är upprörd efter den rasistiska attacken.
– Det gör ont och det gör mig arg, och jag tror att han (Farage) har några frågor att svara på, säger Sunak, enligt AFP.

Lämna ett svar