Meloni bryter tystnad om fascistiska utspel i ungdomsförbunded8ba0c6 6f5d 4772 aab2 3ece5a24f753

En väggvåldtande reporter från den italienska nyhetssajten Fanpage har filmat vid flera möten med ungdomsförbundet National Youth (GN). Den 13 juni publicerades klipp där medlemmar ses göra fascistiska hälsningar med sina högra armar, skandera “sieg heil” och ropa slagord till stöd för den före detta diktatorn Benito Mussolini.
Sedan avslöjandena har Italiens oppositionspartier krävt ett svar från det regerande moderpartiet. Bröderna i Italien (FDI) har i varierande grad försökt ta avstånd från de rötter som leder till det fascistiska Italien.
– Den som uttrycker rasistiska, antisemitiska eller nostalgiska åsikter är på fel plats, eftersom de åsikterna inte är förenliga med Italiens bröder, säger premiärministern och FDI-ledaren Giorgia Meloni när hon för första gången kommenterar avslöjandena, innan en presskonferens i samband med EU-toppmötet i Bryssel.
– Det är ingen oklarhet från min sida i den frågan.

Statsministern leder dock kritik mot själva avslöjandet, då hon ifrågasätter att journalisterna har använt dolda kameror vid slutna möten. Det är diktaturmetoder, enligt Meloni.
Det är klassisk journalistik under tak, invänder Fanpage.
I ett av filmklippen utbrister en av ungdomsförbundets medlemmar att den socialdemokratiska oppositionsledaren Elly Schlein borde spetsas.
Denna vecka kom igen ytterligare avslöjanden från Fanpage, där GN-medlemmar gör kränkande uttalanden om judar och mörkhyade, bland annat i relation till “den ariska rasen”. Bland annat hånar de Ester Mieli – en av FDI:s egna senatorer som är judisk och som tidigare varit talesperson för den judiska församlingen i Rom.
Två personer har tvingats lämna sina FDI-poster på grund av avslöjandena.

Lämna ett svar