Straffbart att kalla saudiskt kaffe för arabiskt258d2e35 4589 4e3e bb10 ba19e13bd344

Alla restauranger, kaféer och rosterier måste använda namnet “Saudi-kaffe” istället för “arabiskt kaffe” för att namnge och beskriva vilken typ av kaffe som saudierna är kända för. Det saudiska handelsministeriet krävde det för flera år sedan. År 2022 har kallats “The Year of Saudi Coffee”.
På torsdagen citerade Saudi News X-kontot, som är nära regimen med 21,6 miljoner följare, kungarikets konsumentskyddsförening som säger att “att inte kalla arabiskt kaffe för saudisk kaffe anses vara en kränkning.” Det har inte klargjorts vad straffet för att göra det kan vara.

Nyheten blev viral i Saudiarabien. Många anser att det borde ha varit ett krav att säga saudisk kaffe för länge sedan. “Saudiarabien skiljer sig från alla andra typer, och bör kallas vid sitt namn”, skriver en kvinna på X. “Det är bra att förstärka saudiska identiteten”, säger en man.
Andra tycker att det är löjligt, och vill att “konsumentskyddet ska fokusera på problem och orättvisor istället för vad kaffet ska heta”, skriver en person i en diskussion på nätforumet Reddit.

Lämna ett svar