Massiv sökinsats inleds efter nya uppgifterna om Jay Slater | Världen


352
Jay Slater.

Foto: Privat

640@60

Jay Slater har varit försvunnen i 12 dagar.

Foto: NEWSUK / TT NYHETSBYRÅ

640@60

En stor sökinsats pågår på Teneriffa.

Foto: NEWSUK / News Licensing / MEGA / TT

Jay Slater, 19, från Lancashire i Storbritannien reste till Teneriffa på Kanarieöarna för att delta i en musikfestival. Men sedan den 17 juni har han försvunnit.

Den sista bestämda iakttagelsen av honom är när han vandrade uppför ett berg vid byn Masca, på den nordvästra delen av ön, dit Jay hade följt med två män till deras bostad efter festivalens sista kväll.

Stor sökinsats

När Jay sedan missade bussen tillbaka bestämde han sig för att gå den elva timmar långa resan. Han ringde sedan sin vän Lucy Mae Law och berättade att han var vilsen, var “törstig och desorienterad” och bara hade en procent av batteriet kvar på sin mobiltelefon.

På lördagen, tolv dagar efter Jay Slaters försvinnande, samordnade polisen en ny “massiv” sökinsats efter honom. Insatsen bygger på Masca och frivilliga från räddningstjänst och brandkår, men även privatpersoner, bjuds in att delta, skriver Sky News.

Sökoperationen börjar efter att Jays bästa vän Brad, som också var med på resan, i en intervju med ITV News på fredagen sa att han hade ett Snapchat-videosamtal med Jay innan hans försvinnande. Under deras samtal såg Brad när Jay först gick på en väg men sedan fortsatte nedför en brant sluttning.

– Om han hade tänkt som jag hade han gått upp igen och börjat gå igen. Han skulle inte ha gått hela vägen dit, sa Brad till ITV.

Vän: Oroa dig inte

Jay verkade inte orolig under deras samtal, enligt Brad. Det var först när han bad honom dela med sig av sin platsinformation och vännerna insåg hur långt han var från deras boende i Los Cristianos, på södra Teneriffa, som de blev oroliga.

– Jag trodde att han skulle ta en buss eller taxi hem för det var vad han hade sagt att han skulle göra, säger Brad till ITV.

– Plötsligt dör hans telefon, och nu har det gått 10 dagar utan att vi hört något från honom, fortsätter han.

Brad säger att han ber varje kväll för att hans vän ska komma hem.

– Jag har fortfarande hopp för honom. Jag känner fortfarande att han är någonstans.

LÄS MER: Oväntad upptäckt i jakten på Jay, 19
LÄS MER: Sökinsats efter den försvunna 19-åringen på Teneriffa

Lämna ett svar