Pojkvännen gjorde slut – då bet hon av hans tunga | Världen


640
Adaia Lopez Esteve, 26, döms till fängelse efter att ha bitit av sin ex-pojkväns tunga.

Foto: Privat

Adaia Lopez Esteve, 26, och hennes pojkvän, 22 år äldre, bodde tillsammans i en lägenhet utanför Barcelona vid tidpunkten för händelsen i juni 2016.

Efter ett tumultartat förhållande kantat av flera uppbrott hade pojkvännen återigen gjort slut med henne. Lopez Esteve reagerade starkt och stormade ut ur lägenheten, men kom snart tillbaka och bad om ursäkt för sitt beteende.

Bit din tunga

Hon kramade om sin pojkvän och bad honom om en sista kyss innan de skildes åt – sedan bet hon av honom tungan och spottade ut den i golvet.

Efter attacken höll sig Lopez Esteve, som till vardags jobbar som underklädesmodell, borta från polisen. Bland annat gick det rykten om att hon hade flyttat till Thailand, skriver Daily Mail.

Efter ett anonymt tips kunde hon dock gripas i ett hus på Costa Brava i nordöstra Spanien. Nu, efter en lång rättsprocess, har hon dömts till sex års fängelse.

Påstod sig självförsvar

Under rättegången hävdade Lopez Esteve att hon agerade i självförsvar efter att ha utsatts för våld i hemmet av sin pojkvän. Han ska bland annat ha försökt dränka henne, hävdade hon.

Men domstolen fann henne skyldig. Domen beskriver hur Lopez Esteve använde sina tänder som “tång” för att slita ut en del av pojkvännens tunga, enligt Daily Mail.

Pojkvännen hade talproblem och var i behov av professionell hjälp efter händelsen. Han lär också ha tappat en del av sitt smaksinne, inklusive förmågan att skilja på sött och salt.

LÄS MER: Kvinnan högg av makens penis – spolade ner den
LÄS MER: Gjorde te till flickvännen – sedan knivhögg hon honom

Lämna ett svar