Här är hopptruppen som ska försvara Sveriges OS-gulda97117c0 af55 4d0d a93d 1e9dcab519fa

– Catch Me Not är i väldigt bra form, sa Peder Fredricson om sin 18-åriga OS-häst.
Ett stort antal journalister var samlade i ett konferensrum i Sofia Tower på Stockholms stadion när det var dags för skepparen Henrik Ankarcrona att tala.
– Ridsport är en av våra starkaste olympiska idrotter och har varit så i många år, sa Peter Reinebo från Sveriges Olympiska Kommitté.
Spekulationerna kring vilka ryttare som skulle ha möjlighet att försvara det svenska lagguldet från OS i Tokyo 2021 har ökat i intensitet när uttagningen närmade sig.
Nu skulle svaret komma.

Sedan tidigare det stod klart att VM- och EM-guldmedaljören Jens Fredricson inte var tillgänglig då hans häst Markan Cosmopolit ådrog sig en mindre skada.
Men ändå fanns det flera bra ekipage att välja på.
Den enda som var helt given på förhand var världsettan Henrik von Eckermann tillsammans med hästen King Edward.
När Ankarcrona avslöjade de övriga tre stod det klart att von Eckermann skulle få sällskap i Paris av Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Rolf-Göran Bengtsson.
Därmed blir det samma fyra ryttare som också var i Tokyo.
Utmanaren Wilma Hellström på Cicci får därför inte följa med till Paris.
Vem av dem fyra som blir reserv – laget kommer att innehålla tre ekipage – väntar förbundskapten Ankarcrona på att avslöja. I Tokyo var det Rolf-Göran Bengtsson som var reserv.

Med detta lag är Sverige helt klart en medaljkandidat i lagtävlingen som avgörs först. Men konkurrensen kommer att bli hård och alla tre ekipage måste få allt rätt.
I den individuella tävlingen är Henrik von Eckermann det största svenska hoppet. I Tokyo slutade von Eckermann på fjärde plats.

Lämna ett svar