Bidens nya försvar: Blir trött efter klockan 16 | Världen


640@60
Donald Trump och Joe Biden debatterade under natten mot fredagen.

Foto: XINHUA/ABACA / STELLA PICTURES/XINHUA/ABACA XINHUA

Joe Bidens debattinsats på CNN under natten till fredag ​​är helt avsågad.

Både republikaner och demokrater har sagt att insatsen var undermålig – den har kallats “katastrof”, “tråkig”, och Biden har inte bara beskrivits av republikaner som “olämplig att regera”, utan också av sina egna partikollegor.

Utländska diplomater har också uttryckt oro och förvåning över uppträdandet: “Jag blev chockad. Jag kunde inte tro mina ögon”, sa en asiatisk diplomat om Bidens prestation. CNN.

Enligt en undersökning av Morning Consult och tidningen Politico majoriteten av demokratiska väljare vill att någon annan ska ta över. Vem är oklart – bara tre av tio demokrater vill se vicepresident Kamala Harris som presidentkandidat.

Till och med liberala New York Times uppmanar nu Biden att lämna över presidentkandidaturen till någon annan.

Energisk mellan 10 och 16

Bidens debattfiasko har förklarats på flera olika sätt. Vita huset trodde bland annat tidigt att den svaga insatsen berodde på att Joe Biden var förkyld.

Nu kommer fler förklaringar.

Enligt medarbetare som tidningen Axios pratat med är presidenten “betydligt engagerad” mellan klockan 10 och 16 på dagarna, då hans arbetstider normalt är upplagda.

“Utanför detta tidsintervall eller under resor utomlands är Biden mer benägen för verbala misstag och trötthet”, skriver Axios och syftar på sina medarbetare.

Debatten på CNN började vid 21-tiden, fortsätter tidningen.

Lämna ett svar