Charles tjänar storkovan på att sparka ut sin bror | Kungligt


640@60
Kung Charles.

Foto: JUSTIN NG/CPNA POOL/SHUTTERSTOCK/SHUTTERSTOCK REDAKTION/IBL

640@60

Prins Andrew.

Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK LEDARE/IBL

När prins Andrew flyttade in i Royal Lodge i Windsor 2002 skrev han på ett avtal om att bo där under de kommande 75 åren.

Men ända sedan Andrew anklagades för att ha våldtagit en 17-åring har kung Charles försökt få sin skandalomsusade bror att flytta ut från Royal Lodge.

Andrew vägrar dock att flytta och hävdar att hans kontrakt är “vattentätt”.

Men källor vid hovet är övertygade om att kungen så småningom kommer att få sin vilja igenom.

Funderar på att hyra ut Royal Lodge för 13 miljoner om året

När kungen har lyckats få bort Andrew planerar Charles sedan att hyra ut Kungliga logen för drygt 13 miljoner kronor om året, säger en källa till The Sun.

– Det är logiskt att kungalogen återvänder till den brittiska hovförvaltningen som kan bekosta de renoveringar och reparationer som residenset är i stort behov av. Kungslogen kan då hyras ut och ta in pengar till kungen och landet istället för att tömma allas resurser, sa källan.

Det spekuleras också i att kungen kan komma att skära av de drygt 50 miljoner kronorna som Andrew får årligen. Det har tidigare rapporterats att Charles “hotar att klippa alla band” med Andrew och dra in sitt ekonomiska stöd till honom om han inte lämnar Kungliga logen enl. Solen.

– Att hyra ut Kungslogen för 13 miljoner kronor om året är inte orimligt för ett hus av den storleken och med sin fantastiska kungliga anknytning, säger en fastighetsexpert.

Lämna ett svar