Herr B: Tre tecken – så vet du att du borde gått på semester1e58b212 79a2 46a9 a04a 7e7a82a8b9db

Första tecknet: Jag skyller allt på djävulsbyxorna.
På kort tid har jag tappat bort mina nycklar, mitt passerkort till jobbet, mitt betalkort och mitt ID-kort. Visst, det kan hända, det verkligt störande är den övertygelse med vilken jag lägger all skuld på ett par ljusgrå herrbyxor. Visserligen har den en ficka fram som gör att saker ramlar ut om man sitter med uppdragna knän, men det borde väl en vuxen man kunna hitta motåtgärder mot? Testa Wallet? Testpåse? Eller att inte sitta som en jävla tonåring på bussen?
Men istället koncentrerar jag mig på att få fru B att tänka på det jag gör som “100 procent djävulens byxor fel” och att se mig som dess oskyldiga offer.

Andra tecken: vilda humörsvängningar vid diskbänken.
En tidig morgon står jag och hämtar disken. Det var fest igår, men jag gick och la mig tidigt och nu, precis när jag flyttar en skål för att få plats med en panna, sveper en våg av lycka genom bröstet. “Det här är livet”, tänker jag. “Bara det här: att kunna göra nytta i den takt det borde ta”.
Jag ler åt hur små mina drömmar har blivit, andas in och slappnar av. Det känns som att det är första gången på månader och i den bleka solen i det nyrenoverade köket, när allt är i sin ordning för en stund, när huset sover och mobilen är tyst och snäll bryter hushållerskan ihop och börjar gråta. Det är okej (men tack i alla fall), jag är inte olycklig, inte ens ovanligt orolig, bara trött. Den här våren har jag grävt så djupt i energireserverna att jag kan höra Morias trummor även när jag sover.
På snabba tassar kommer B-Dog springande för att trösta och jag sjunker till golvet och klappar henne, fast hon faktiskt klappar mig.
Tredje tecknet: motverkande i korkfrågan.
Jag tycker att de nya, tättslutande plastskruvlocken på mjölkpaketen är en riktigt bra idé. Bland annat för att man inte av misstag kan stoppa dem i byxfickan och tappa dem. Men att döma av reaktionerna från vänner och kollegor är detta en åsikt som är lika med fullvärdig galenskap. Och de borde verkligen veta.
Vad säger ni, kära läsare? Räcker tecknen? I så fall vill jag passa på att önska mig själv, och dig, och hela Sverige, en riktigt skön sommar. Det är knappast bra för samhällskroppen att ha mig i tjänst längre.
Läs mer
Tidigare Herr B kåseriet: Är det här den roligaste tidningsankan någonsin?
Mr. B Classic: Avslöjande – det är därför män faktiskt har skägg

Lämna ett svar