Kvinna död efter drunkningsolycka | Senaste nytt på hufvudstadsbladet


 • Kvinna död efter drunkningsolycka

  En kvinna i 70-årsåldern har hittats död vid Gräsö i Östhammars kommun efter en drunkningsolycka.

  Polisen kallades till ön, som ligger utanför Öregrund, vid 23-tiden på lördagskvällen.

  – Polisen kommer till platsen och vi kan konstatera att det är en drunkningsolycka, säger polisens presstalesperson Roland Komaromi.

  Inget brott misstänks. Anhöriga har underrättats. (TT)

Senaste nyheterna

Vad undrar du om presidentvalet i USA?

 • Man knivhuggen i halsen på campingen

  En man i 60-årsåldern har blivit knivskuren i halsen på en camping i Trollhättan, uppger Expressen.

  Två män är gripna. En av dem, som är 25 år, är misstänkt för mordförsök.

  – Det har varit något slags slagsmål och vi vet inte exakt hur många som har varit inblandade, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl, till tidningen.

  Den skadade mannen ska ha varit vid medvetande när polisen kom.

 • Fågelinfluensavaccin för finländare inom kort

  Den här veckan börjar Finland vaccinera personer i riskgrupper mot fågelinfluensan. Det blir landets första i världen, enligt Reuters.

  Vaccinet är gratis för vuxna som i sitt arbete löper större risk att drabbas av viruset – till exempel vid arbete på pälsfarmer eller hantering av fåglar.

  Hittills har dock inga fall av fågelinfluensa påvisats bland människor i Finland och viruset påvisas mycket sällan hos människor alls.

  Sverige har valt att inte vara med i EU:s gemensamma upphandling. (TT)

 • Man dör i drunkningsolycka

  En man i åldrarna 60 till 70 år har omkommit i en drunkningsolycka i Ockelsjön söder om Vännäs i Västerbotten, rapporterar Västerbottensbudet.

  Mannen hittades i vattnet på lördagseftermiddagen och fördes med ambulanshelikopter till Umeå.

  – I nuläget behandlar vi det som en drunkning utan misstanke om brott, säger Johan Marklund, RLC-befäl vid polisen i Umeå, till VK.

  Anhöriga har underrättats. (TT)

 • EM-matchen stoppades – av åskväder

  Åttondelsfinalen mellan Danmark och Tyskland i Dortmund stoppades efter drygt en halvtimmes spel. Domaren blåste efter att ett åskväder flyttat in och blixtar sågs nära arenan. Efter några minuter lämnade spelarna planen och begav sig mot omklädningsrummen under ett kraftigt skyfall. Ställningen i matchen var 0-0 när det blåstes av.

  – Det är ett svårt läge att bedöma, säger TV4:s Olof Lundh i sändningen.

  Vid 22-tiden återupptogs matchen.

 • Skadad man hittad i Uppsala – misstänkt grovt brott

  Polisen utreder ett misstänkt grovt våldsbrott i stadsdelen Sala backe i Uppsala. En skadad man har hittats.

  – Vi har hittat en man som är skadad, men jag har inga ytterligare uppgifter om skadeläget, säger en polis till Uppsala Nya Tidning.

  Polisen uppger att ett antal misstänkta personer har identifierats, men vill inte säga om någon är häktad.

  Grannar ringde polisen till platsen vid halv åttatiden på lördagskvällen. (TT)

 • Polis skadades allvarligt i tysk demonstration

  Två poliser har skadats allvarligt i samband med en demonstration i den tyska staden Essen.

  Uppemot 50 000 människor protesterar på lördagen mot det högerextrema partiet AFD, som har samlats i staden för en kongress, enligt siffror från demonstrationsarrangörerna.

  Totalt har över tio poliser skadats under demonstrationen. Två poliser har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att polis och demonstranter drabbat samman utanför kongressen.

  “Okända personer sparkade de två poliserna i huvudet” och fortsatte att slå dem även när de låg ner, uppger polisen. (TT)

 • Schweiz vidare – slog ut den regerande mästaren

  Regerande mästaren Italien är ute ur fotbolls-EM.

  Det tog stopp redan i åttondelsfinalen mot Schweiz som överraskande vann med 2–0.

  Det var en åttondelsfinal där Schweiz tog kontroll över matchen direkt, medan Italien hade stora problem att få igång sitt spel. Schweizarna kontrollerade inte bara spelet, utan erbjöd också flera målchanser. (TT)

 • Farage sparkar tre kandidater inför valet

  Med bara dagar kvar till torsdagens val är Reformpartiet, med Nigel Farage i spetsen, indraget i en skandal som utbröt i fredags när det blev känt att rasistiska och homofobiska uttalanden fångades på film under ett av partiets kampanjmöten.

  Till exempel hörs en kampanjarbetare i Farages valkrets Clacton-on-sea göra rasistiska kommentarer om den brittiska premiärministern Rishi Sunak, vars föräldrar är indiska.

  Nu meddelar Reformpartiet att man inte längre stödjer tre av sina kandidater. De kommer dock fortfarande att synas på valsedeln eftersom det är för sent att ta bort dem, skriver BBC och Sky News. (TT)

 • Utredningen av Northvolts dödsfall avslutades tidigast i höst

  Utredningen om de tre dödsfallen på Northvolt i Skellefteå kommer inte att vara klar förrän tidigast i höst, rapporterar Ekot.

  Det var efter det tredje dödsfallet i juni som polisen inledde utredningen.

  Det senaste halvåret har tre män hittats döda i sina hem. En 33-årig trebarnspappa hittades död i sin säng i januari. En månad senare hittades en annan 19-årig man död i sin säng.

  I början av juni hittades en man i 60-årsåldern död på sin balkong. Alla tre männen hade kommit hem efter att ha arbetat på batterifabriken.

  Den rättsmedicinska utredningen har inte kunnat fastställa dödsorsaken i något av fallen. (TT)

 • Danmark: Inga medeldistansrobotar i landet

  Det danska försvarsministeriet tillbakavisar Rysslands president Vladimir Putins påstående om att USA skickade medeldistansrobotar till Danmark för övningar.

  “NATO är en defensiv allians. Avskräckning och försvar är bland Natos kärnuppgifter, vilket är nödvändigt i ljuset av ett aggressivt Ryssland”, skriver försvarsministeriet till Ritzau och fortsätter:

  ”Övningar är en viktig del av den pågående avskräckningen. Det finns inga medeldistansrobotar utplacerade i Danmark.” (TT)

Läs mer:

Senaste nyheterna om kriget i Ukraina

Senaste nyheterna om kriget mellan Israel och Hamas

Lämna ett svar