Sommar i P1 2024: Så var Anna Lindmarkers programeba760af ae16 4b16 8672 0972802d4132

Inledningen är gripande.
Anna Lindmarker börjar den 7 oktober 2023 i Hamas terrorattack mot Israel. Hon berättar om hur redaktioner är vana vid bilder som är så hemska att de inte kan publiceras, men att ingen var beredd på vad som skulle komma efter den dagen. Hur Israel och Hamas både begick och utför styggelser som slår hårdast mot människor som “bara vill leva sina liv”.
Det är en av anledningarna till att Anna Lindmarker väljer att sluta som nyhetsankare på TV4. Inför sitt sommarprat har hon också uttalat att det är detta hon ska prata om.
Men ingen utveckling kommer bara någonsin.
Istället får vi följa med genom Anna Lindmarkers liv. Det börjar som korrespondentbarn i Moskva, när vi får veta att ryska fortfarande orsakar Lindmarker ett visst obehag. Ännu ett intressant ämne som kunde ha fördjupats i, men programmet går snabbt vidare med en flytt till New York, sedan ytterligare en till Bromma, sedan tillbaka till USA.

Karriären börjar kl närradio och sedan blir det Ekot, Aktuellt och från 1997 TV4. Vissa stövlar delas ut till folk på vägen, det är underhållande, men kortfattat. Tjejer i Bromma som pratade skit, olika gubbar som försökte hålla tillbaka Anna Lindmarker.
Anna Lindmarker blir ett välkänt ansikte, hon uppmärksammas för sitt utseende och hon hatar det. Hon har tre barn som hon försökte skydda från allmänheten och hon älskar dem.
Jag ser fram emot när hon kritiserar nedskärningarna på TV4 mot slutet av programmet. Tror att nu får det vara nog, den där historien om vad som fick henne att sluta. Hur den sjunde oktober förändrade allt.
Men inte. Däremot hör jag om Anna Lindmarkers underbara vänner i The Bokklubben som man tydligen kan följa på Youtube.
Läs fler kommentarer om årets Sommar i P1-program
Sverker Lenas: Nu svänger även Lasse Berg om världens utveckling

Jacob Lundström: Vissa modersanningar sitter djupt inombords även för Vivi Wallin

Evelyn Jones: Var det Joakim Paasikivis prydlighet som gjorde honom omtyckt för allmänheten?
Här är en lista över årets värdar (skriv ut den)

Lämna ett svar