Biden träffar familjen – ska diskutera framtiden | Världen


640@60
Joe Biden med fru Jill.

Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅ

Joe Bidens framträdande under torsdagens debatt mot Donald Trump beskrevs som en “katastrof” av bl.a. Tid, ABC hufvudstadsbladet, Politico och Los Angeles Times.

Tidningarna New York Times och Atlanta Journal-Constitution har tagit ledningen när det gäller att uppmana Biden att hoppa av sitt försök att bli omvald till president.

Detta har lett till oro inom demokraterna, där ledamöterna av representanthuset Hakeem Jeffries, Jim Clyburn och Nancy Pelosi sägs ha privat uttryckt oro över Bidens förmåga att fullfölja ytterligare en mandatperiod, säger källor till NBC News. Alla tre förnekar dock detta via talespersoner.

Medlemmen Jamie Raskin säger att “ärliga och seriösa samtal” om Bidens politiska framtid har ägt rum.

Biden har också fått stöd från flera av partiets mest framstående namn, inklusive de tidigare presidenterna Barack Obama och Bill Clinton.

“Det är en enda stor röra”

Det måste finnas en konsensus bland demokraternas toppnamn om att endast Biden och hans familj kan fatta beslutet att fortsätta med kampanjen som planerat eller avsluta den.

Biden kommer att träffa familjen på Camp David på söndag för att “diskutera kampanjens framtid”, säger källor till NBC News. Förutom hustrun Jill Biden kommer även parets barn och barnbarn att närvara.

– Det är bara två personer som bestämmer detta, och det är presidenten och hans fru. Den som inte förstår hur djupt personligt och familjerelaterat detta beslut kommer att vara saknar kunskap om situationen, säger en källa.

När Biden talade i North Carolina dagen efter debatten sa en källa nära presidenten att han var “förödmjukad, utan självförtroende och smärtsamt medveten” om hur han framstod för Trump.

– Det är en enda stor röra, säger källan.

“Vad behöver jag göra?”

En annan källa säger att när det kommer till kritan så finns det bara en rådgivare som Biden verkligen lyssnar på i den här typen av sammanhang.

– Den enda personen som har det ultimata inflytandet på honom är Jill Biden. Om hon tror att saker måste förändras, då kommer de att göra det, sa en annan källa.

Anita Dunn, en av Bidens rådgivare, säger att presidenten inte ens har diskuterat möjligheten att han hoppar av kampanjen med någon i sin personal.

– Vi hade en dålig debatt, så vad gör vi nu? Utöver allt annat är det vad presidenten fokuserar på nu, som “Vad behöver jag göra?”, säger Dunn.

Lämna ett svar