Fritogs från Hamas: ”Min pojkvän är gisslan än” | Världen


640@60
Noa Argamani, tidigare gisslan av Hamas, dyker upp via video vid en demonstration i Tel Aviv

Foto: Hostages Families Forum

640@60

Noa Argamani kidnappas av Hamas.

Foto: Telegram

640@60

Noa Argamani dyker upp på video vid en demonstration i Tel Aviv.

Foto: Forum för gisslanfamiljer

Noa Argamani är bland de mest kända av de 250 israeler som Hamas tog som gisslan den 7 oktober förra året. Hon kidnappades på musikfestivalen där terrorister från Hamas mördade runt 300 deltagare.

En av Hamas videor visade hur hon fördes bort på en motorcykel medan hon desperat skrek:

– Döda mig inte!.

Det klippet blev viralt.

Spektakulär raid

Tillsammans med tre andra gisslan släpptes hon den 8 juni när en israelisk kommandostyrka genomförde en befrielseoperation mot två hus i Nuseirat i Gaza. En israelisk officer dödades i razzian och omkring 200 palestinier dödades i attacker relaterade till befrielsen, enligt de Hamas-kontrollerade hälsomyndigheterna.

– Jag vill påminna alla om att det fortfarande finns 120 gisslan i Hamas fångenskap. Bland dem finns min pojkvän Avinatan Eller som jag skildes från när vi kidnappades, sa Noa Argamani i en video som visades vid en stor demonstration på Tel Avivs Kidnapped Square på lördagskvällen. Israeliska och internationella medier rapporterar.

“Glöm inte gisslan”

– Även om jag är hemma nu kan vi inte glömma gisslan som fortfarande är hos Hamas. Vi måste göra allt för att få hem dem igen, säger hon.

Tiotusentals israeler samlas varje lördagskväll i den stora öppna platsen framför Tel Avivs konstmuseum, omdöpt till Kidnapped Square, för att kräva att gisslan ska släppas. Demonstrationerna anordnas av Forum för de kidnappades familjer.

– Jag önskar att vi alla ska få lugnare dagar, lugnare dagar, att vi blir omgivna av familj, vänner och bra människor. Det viktigaste är att vi lär oss att älska och inte hata, säger Noa Argamani.

Krig i nästan nio månader

Gazakriget startade den 7 oktober förra året när Hamas attackerade israeliska samhällen och en musikfestival nära gränsen till Gaza. De mördade omkring 1 200 israeler och kidnappade 120.

Israel motoffensiv. Under nästan nio månaders krig har över 36 000 palestinier dödats i Gaza, enligt det Hamas-kontrollerade hälsoministeriet.

LÄS MER: Glädje blandat med sorg efter att ha befriat gisslan
LÄS MER: Utrikesminister Tobias Billström i bränd gränsby: “Tungt besök”
LÄS MER: Kfir fyller snart ett år – i fångenskap med Hamas

Lämna ett svar