MTG får sänkt rekommendation – här är dagens rekar


Banar väg för framtidens biologiska behandlingar: “Vi ser ett enormt intresse från industrin”

Ziccum fortsätter att bryta ny mark i utvecklingen av vacciner och biologiska läkemedel. Nu har den internationella läkemedelsindustrin verkligen fått upp ögonen för det svenska life science-företagets unika teknologi.

– Vi öppnar helt nya dörrar för utveckling av biologiska läkemedel. Förutom att ha en efterfrågad lösning kan vi också visa tydliga data om hur bra det fungerar, säger vd Ann Gidner.

Läs mer om Ziccum här

Ziccum utvecklar en plattform för biologiska läkemedel i allmänhet och budbärar-RNA, mRNA, i synnerhet. Med sin banbrytande torkteknik, LaminarPace, tar företaget ett avgörande steg mot att lösa några av läkemedelsindustrins mest angelägna utmaningar. Genom att omvandla flytande biologiska läkemedel till torra, termostabila pulver, med skräddarsydda, avancerade partikelegenskaper, erbjuds en lösning som kan revolutionera utvecklingen av vacciner och andra biologiska läkemedel.

– De globala läkemedelsföretagen står inför stora utmaningar när det gäller att möta efterfrågan på nya vacciner och behandlingar. Med vår teknik kan vi möjliggöra behandlingar av högsta kvalitet och möta nya, otillfredsställda patientbehov, säger Ann Gidner.

Ann Gidner, VD för Ziccum.
Ann Gidner, VD för Ziccum.

Messenger RNA-teknologi representerar ett stort framsteg inom bioteknik och medicin, med potential att snabbt och effektivt bekämpa sjukdomar genom att utnyttja kroppens egna celler för att producera terapeutiska proteiner. Dess förmåga att snabbt anpassa sig och utvecklas gör den till ett kraftfullt verktyg för framtida medicinsk innovation. Detta blev särskilt tydligt under pandemin när mRNA-vaccinet fick sitt genombrott.

Ann Gidner liknar den snabbt växande marknaden för biologiska läkemedel med guldrushen. Och bland de hetaste sakerna just nu är mRNA, som beräknas växa från 40 till 60 miljarder dollar i årlig försäljning under de närmaste åren, bara i västvärlden.

– Alla, unga som gamla, vill in. Vi har verktygen, hacken som skapar nya möjligheter att dra full nytta av den revolutionerande mRNA-tekniken.

Ziccum licensierar ut sin teknologi till läkemedelsföretag. Målet är att göra vacciner och andra biologiska läkemedel mer tillgängliga och hanterbara genom att erbjuda stabila och praktiska formuleringar, och att drastiskt sänka kostnaderna så att helt nya behandlingar kan utvecklas.

Under 2023 har bolaget tecknat flera avtal med världsledande aktörer och därmed fått sin första inkomst.

– Vi har nått en punkt där världsledande läkemedelsföretag kontaktar oss, istället för tvärtom. Fokus har också flyttats från den enorma entusiasmen över teknikens generella möjligheter, till insikten att alla nya projekt också behöver förverkligas i praktiken, med fungerande praktisk ledning och ekonomiskt rimliga lösningar, som vår teknik möjliggör.

b1b0914c 40b8 4600 96a1 c342d891b5ab.jpeg?interpolation=lanczos none&crop=1.776852h:h;*,*&crop=w:0

Vad är nästa steg?

“Med stark data som stöder vår teknologi och strategiska partnerskap på plats är vi redo att ta nästa steg mot kommersiell framgång och bidra till en mer hållbar och tillgänglig framtid för biologiska läkemedel.

– Just nu ser vi ett väldigt stort intresse från branschen. Vi har lyckats nå ut och har tagit fram stark data, ända fram till djurförsök under våren. Vi har presenterat detta på konferenser runt om i världen och nästa stora milstolpe blir att skriva ett fullständigt licensavtal.

Läs mer om Ziccum här

Kom ihåg att investeringar både kan öka och minska i värde och att investerare kan förlora det investerade kapitalet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ziccum och inte en artikel av hufvudstadsbladet

Lämna ett svar