Pekas ut som de två som kan få Biden att hoppa av | Världen


640@60
Valerie Biden Owens.

Foto: STEVEN SENNE / AP TT NYHETSBYRÅ

473@60

Ted Kaufman.

Foto: Wikimedia

640@60

Joe Biden.

Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅ

Tre dagar efter det kritiserade framträdandet i tv-debatten mot Donald Trump träffade Joe Biden familjen på Camp David i söndags. Där skulle de “diskutera kampanjens framtid”, säger källor NBC News.

I spekulationerna om huruvida Biden borde avsluta sin kampanj beskrivs fru Jill, som han har varit gift med i 47 år, som “personen med det yttersta inflytandet på honom”. Men det är inte en syn som alla i demokraterna delar, särskilt inte efter uppgifterna New York Times att Bidens familj, inklusive fru Jill, uppmanade honom att “kämpa vidare” med kampanjen under helgmötet.

“Många i partiet tror att Jill Biden helt enkelt är för nära sin man för att vara den som drar locket på sin politiska karriär”skriver Daily Beast.

Systern och bästa vännen pekas ut

Istället pekas två andra namn ut som de personer som skulle kunna få Biden att hoppa av. Det handlar om hans syster Valerie Biden Owens, 78, och bästa vännen Ted Kaufman, 85.

– Det här handlar inte om att han ger sig för att andra skäller ut honom för att han misslyckats. Joe Biden är för stolt för att ge vika för det argumentet. Han kommer inte att låta sig dras från den politiska scenen. Du måste ge honom värdigheten att lämna detta på hans egna villkor. Men själva föreställningen att det skulle kunna hända direkt efter debatten är bara fånigt, säger en källa till Axios.

Källan säger att nyckeln i det fallet kommer att vara att övertyga Biden om att han har lyckats åstadkomma det han från början ville göra som president och skicka över stafettpinnen till nästa generation.

“Bara Owens och Kaufman har tillräckligt med förtroende från familjen för att kunna göra det här”skriver Daily Beast.

Följde min bästa väns råd

Valerie Biden Owens har funnits vid sin storebrors sida under större delen av sin politiska karriär. Från 1972 och framåt var hon Bidens kampanjledare för sju raka val när han satt i senaten och senare under två presidentval.

Ted Kaufman började arbeta för Biden för över 50 år sedan och var senare hans stabschef före sin tid i Vita huset. När Biden blev Barack Obamas vicepresident 2008 tog Kaufman över sin plats i senaten.

Kaufman har beskrivits som Bidens bästa vän. Enligt New York Times var det Kaufman som Biden vände sig till när han var indragen i en skandal under en valkampanj 1987.

– Det finns bara ett sätt att stoppa hajarna och det är genom att hoppa av, ska Kaufman ha sagt till Biden då.

Den gången följde Biden hans råd.

Lämna ett svar