Byggpartner ska bygga anläggning i Falun för runt 26 miljoner kronor


De ger affärsidéer en chans att växa: “Från ax till limpa”

2eb7beed ae86 438f 9e70 e0cd8cf26302.jpeg?interpolation=lanczos none&crop=1.777778h:h;*,*&crop=w:0
En “one-stop-shop” för onoterade företag som vill växa – och samtidigt en mötesplats för investerare som vill hitta framtidens företag. Så beskriver Pepins sig själv, som med ett av Sveriges bredaste investerarnätverk bakom sig vill ändra spelreglerna för onoterade bolag.

EXTERN LÄNK: Läs mer – så här fungerar Pepins

– Jag vågar påstå att vår affärsmodell är unik. Vi är en one-stop-shop som kan leverera en helhetslösning för onoterade företag – från vete till bröd under hela deras tillväxtresa och fram till en exit. Ingen annan har hela utbudet, säger Martin N Larsson.

Sedan 2023 är han vd för Pepins, en digital plattform där onoterade bolag och investerare kan mötas och matchas. Här kan lovande företag ta in kapital från ett av Sveriges största och bredaste investerarnätverk. Samtidigt kan investerare hitta spännande tillväxtmöjligheter i onoterade bolag.

Företagarna kan även få hjälp med administrativa tjänster som att föra aktiebok, kommunicera med aktieägare och sköta handeln med bolagets aktier på förutbestämda handelstider. Allt för att möjliggöra transparent prissättning och säkerställa likviditet i tillväxtföretag.

– Vi står också under Finansinspektionens tillsyn. Det är viktigt för oss eftersom vår verksamhet bygger på förtroende. Vi har även etablerat starka partnerskap med andra aktörer inom finans- och tekniksektorn.

Alla kan investera på samma villkor

De företag som söker finansiering granskas också i due diligence-processer.

– De företag som blir tillgängliga för investeringar har redan bevisat sin potential och står inför någon form av expansion och tillväxt, säger Martin N Larsson.

Martin N Larsson är vd för Pepins.
Martin N Larsson är vd för Pepins.

På Pepins plattform kan allmänheten investera på samma villkor som större, professionella spelare – oavsett storleken på deras plånbok.

– Vårt nätverk spänner över alla kategorier av investerare, vilket ger tillväxtföretag en bredare möjlighet att ta in kapital för att växa och utvecklas.

Stor potential för returer

Historiskt har investeringar i onoterade tillväxtbolag generellt givit högre avkastning än i börsbolag.

– Hos oss kommer investerarna in i ett tidigt skede i växande företag. Men självklart ska man också vara medveten om att detta innebär en större risk. Därför bör man se investeringar i onoterade bolag som en möjlighet att komplettera och bredda sin portfölj.

– Samtidigt är det spännande att få följa med ett företag så tidigt på tillväxtresan och ge dem en ekonomisk injektion för att kunna fortsätta utvecklas, säger Martin N Larsson.

Ett antal svenska företag har börjat sin resa med Pepins för att sedan växa sig starka och börsnoteras eller köpas ut.

Fler idéer borde få chansen

Nu står Pepins inför en satsning för att bredda utbudet och se över möjligheten att expandera till fler geografiska marknader.

– På så sätt vill vi ge ännu fler bra affärsidéer en chans att växa. Vi tror att det finns ett stort behov av vår helhetslösning även i grannländerna och vi tror också att vårt utbud kan breddas till fler tillgångsslag än bara direktägande i företag, säger Martin N Larsson.

– Plattformen gör inte bara investeringsprocessen smidig, säker och användarvänlig. Den är också byggd med skalbar teknologi som gör att vi kan anpassa oss till marknadsförändringar och expansion.

EXTERN LÄNK: Läs mer – så här fungerar Pepins

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Pepins och inte en artikel av hufvudstadsbladet

Lämna ett svar