Tung söndag för Bröderna Boqvist – lämnar sina NHL-klubbar – hufvudstadsbladeta64f9e90 ab48 411e 8e9b 438de0ec57f9

Det var inte den bästa söndagen för bröderna Boqvist. Adam Boqvist som spelade i Columbus Blue Jackets har haft det tufft sedan han byttes från Chicago till Columbus efter säsongen 20/21. Det har blivit totalt tre säsonger i Columbus och totalt 133 matcher.

Under Adams tid i klubben har han råkat ut för flera skador och har inte spelat så mycket som han hoppats. Den här säsongen har inte varit ett undantag. Det har bara blivit 35 matcher för 23-åringen.

Nu går klubben och Adam skilda vägar. Detta trots att han har ett år kvar på kontraktet.

På söndagen satte klubben honom på dispens i avsikt att köpa ut honom. Enligt flera rapporter gör klubben detta för att han är under 26 år, och därför kommer det att gå att köpa ut honom till en lägre kostnad.

I och med detta blir han free agent på måndag den första juli. Då kommer han att vara tillgänglig för alla klubbar i NHL.

Till skillnad från sin lillebror har Jesper Boqvist gjort en bra säsong i Boston Bruins farmarlag Providence Bruins. På de 31 matcher som 25-åringen har spelat i AHL den här säsongen har han producerat 23 poäng. Det är centerns första säsong i Bostons organisation. I Bostons NHL-lag fick han spela 47 matcher den här säsongen.

Jespers kontrakt med klubben gick ut efter säsongen och storebror Boqvist kan nu inte förlänga sitt kontrakt med Boston. Han hamnar därmed också på marknaden som Adam.

Var bröderna Boqvist spelar nästa säsong är ännu oklart.

Lämna ett svar