Jill Bidens viktiga roll och stöd till Joe Biden efter debatten


Första damen har varit en viktig anhängare av Joe Biden sedan förra veckans debatt och den kritik som följde. När familjen anlände till Camp David i söndags pratade Jill Biden med sin man och övertygade honom om att fortsätta kampen för en andra mandatperiod, berättade flera källor. New York Times.
Budskapet till Joe Biden var tydligt: ​​Presidentparet har räknats bort flera gånger under åren men ändå lyckats komma tillbaka. Därför borde de fortsätta kampen, även om det gick dåligt i debatten.

Jill och Joe Biden har varit gifta i 47 år och, enligt flera källor, tillbringade hon dagen som följde debatten med att pumpa i förtroende genom att påminna honom om hans politiska arbete under decennierna. Samtidigt är hon väl medveten om det amerikanska folkets hårda omdöme och att fler och fler har börjat tvivla på om Joe Biden verkligen är rätt man att leda landet de kommande åren.
– Jill har den sista och viktigaste rösten. Hon känner och älskar honom. De fattar många stora beslut tillsammans, säger den mest respekterade demokraten John Morgan.

Joe Bidens kampanjchef och rådgivare Anita Dunn borde få sparken, anser toppdemokraten John Morgan.

Foto: Ron Sachs/NY Post/TT

Förutom Jill Biden är Hunter Biden också oerhört viktig för Joe Biden. Sonen, som nyligen dömdes för vapenbrott av en domstol i delstaten Delaware, har övertalat sin far att inte hoppa av kampanjen. Duon har en stark relation, där Joe Biden ofta använder Hunter som rådgivare i ett antal viktiga frågor. Hunter Biden vill Amerikaner ser en annan version av sin far, en läskig kille med ett grepp om fakta, snarare än en snubblande, åldrande president.
Under helgen har familjen Biden flyttat fokus i krishantering och skyller nu Joe Bidens högsta rådgivare för misslyckandet i debatten mot ex-presidenten Donald Trump. Källor för New York Times säger att Biden borde överväga att sparka kampanjchefen Anita Dunn, hennes man, advokaten Bob Bauer som spelade Donald Trump när Joe Biden förberedde sig för debatten, och Ron Klain, den tidigare stabschefen med ansvar för debattförberedelser.
– De måste få sparken… idag, säger John Morgan.
Kaos lär inte minska med tanke på hur omröstningssiffrorna ser ut för den sittande presidenten. I en nyligen genomförd väljarundersökning gjord av CBC och Yougov efter att CNN:s tv-debatt visar att 72 procent av de tillfrågade, registrerade som väljare, svarade nej på frågan om Biden har de mentala och kognitiva förmågor som krävs för jobbet som president.

I början av juni svarade 65 procent nej på samma fråga.
När det gäller demokratiska väljare anser 46 procent att Joe Biden inte bör kandidera till omval. Samma siffra var 36 i februari.
Läs mer:
Jill Biden kan vara hennes mans tuffaste vapen
Bidens krishantering: “Vill radera bilden av en förvirrad äldre man”
Sanna Torén Björling: Demokraternas kris är självförvållad

Lämna ett svar