Prevas slutför förvärvet av Enmac den 1 juli 2024 och förstärker sin marknadsnärvaro i Norden


Den 23 april 2024 meddelade Prevas att man tecknat avtal om förvärv av cirka 92 procent av aktierna i det finska bolaget NMAC Group Oy, moderbolag till Enmac Group (“Enmac”). Enmac hade en omsättning på 23 miljoner euro 2023 med en EBITDA-marginal på 14 procent. Företaget har cirka 200 anställda och verksamhet på 8 orter i Finland. Efter att ha fått myndighetsgodkännande är förvärvet nu klart den 1 juli 2024 och vår gemensamma spännande resa framåt har precis börjat.

– Tillsammans erbjuder Enmac och Prevas premiumtjänster i hela Norden, säger Magnus Welén, VD på Prevas AB. Jag ser verkligen fram emot att nu välkomna Enmac och alla anställda till Prevas-familjen.

Enmac är specialiserat på avancerad process- och produktionsutveckling. Enmac är känt för sin starka tekniska expertis och engagemang för kvalitet och erbjuder skräddarsydda lösningar som driver effektivitet och innovation inom en mängd olika branscher. Företaget är stolt över sin samarbetskultur och förmåga till ständiga förbättringar, vilket skapar en miljö där kreativitet och expertis kan blomstra. Enmacs strategiska förhållningssätt och starka kundrelationer gör dem till en ledande aktör på den finska marknaden och även en stark internationell aktör.

– Sammanslagningen med Prevas är optimal för Enmac och öppnar möjligheter för tillväxt och en större närvaro i Norden, säger Juha Ritala, VD på Enmac.

Enmac har gedigen erfarenhet av att identifiera och genomföra framgångsrika förvärv och Prevas ambition är att den nya finska plattformen ska fortsätta att driva både organisk och förvärvad tillväxt på den finska marknaden.

– Våra finska kollegor tillför expertkunskaper inom avancerad process- och produktionsutveckling och har en imponerande kundlista, fortsätter Magnus. Enmacs företagskultur är mycket lik Prevas och speglar en öppen atmosfär med lagspelare som arbetar i en decentraliserad, affärsdriven och högteknologisk organisation. När jag kommer in på Enmacs kontor känns det som att komma hem!

Prevas tillsammans med Enmac erbjuder ett heltäckande utbud av tjänster och lösningar skräddarsydda för att möta de ständigt föränderliga behoven i modern industri. Med fokus på innovation, teknik och expertis hjälper vi företag att optimera och effektivisera sin verksamhet, förbättra produktiviteten och uppnå hållbarhet. I nära samarbete med våra kunder bidrar vi till att lösa de stora samhällsutmaningarna och vi ser ständigt nya möjligheter i vår dynamiska miljö.

För mer information om förvärvet, se även pressmeddelandet från den 23 april 2024 och myndighetens godkännande som publicerades den 19 juni 2024.

För mer information kontakta
Magnus Welén, VD och koncernchef, Prevas AB, Mobil: +46 70 593 44 57, E-post: magnus.welen@prevas.se
Helena Burström, CFO, Prevas AB, Mobil: +46 72 201 11 14, E-post: helena.burstrom@prevas.se

Följande bilagor är tillgängliga för nedladdning:
Prevas pressmeddelande 20240701_se

Se hela pressmeddelandet och andra nyheter från detta företag på Cision Nyheter.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Lämna ett svar