Svenske NHL-stjärnan Elias Lindholm byter klubbaf08d00b f26e 48f4 aacc 0ce97e95765e

Lindholm kommer från Vancouver där han tränades i januari. Totalt blev det 44 poäng på 75 matcher där. Innan dess spelade han sex säsonger i Calgary.
I Boston blir han lagkamrater med sin namne, Hampus Lindholm. Avtalet är skrivet på sju år, skriver NHL på sin hemsida.
Fler NHL-svenskar bytte klubb under måndagen. Viktor Arvidsson lämnar Los Angeles och har skrivit på med Edmonton. Kontraktet gäller i två år. Arvidsson har tillbringat de tre senaste säsongerna i Los Angeles. Kevin Stenlund, som förra veckan vann Stanley Cup med Florida, flyttar också. 27-åringen kommer i framtiden att spela för den nya klubben Utah som gör debut i NHL till hösten.

De svenska spelarna i all ära. Men måndagens mest spektakulära övergång i NHL är Steven Stamkos flytt till Nashville. De senaste 16 säsongerna har han spelat i Tampa Bay – varav de 11 senaste som lagkapten. Men nu väntar nya utmaningar i Nashville för den 34-årige legenden.
“Tack Tampa. Jag kan inte hitta orden än… men jag kommer snart. Det är fortfarande för tidigt att ta in allt. Men jag vill att ni ska veta hur tacksam jag är för dessa 16 år”, skriver han på X, tidigare Twitter.

Lämna ett svar