Bidens fru om pressen att få maken att kliva av | Världen


640@60
Joe Biden och fru Jill.

Foto: Evan Vucci / AP / TT NYHETSBYRÅ

640@60

Jill Biden.

Foto: Matt Kelley / AP / TT NYHETSBYRÅ

Joe Bidens fiasko under förra veckans debatt mot Donald Trump har lett till påtryckningar från flera håll om att presidenten ska hoppa av kampanjen.

Det är hustrun Jill, som Biden har varit gift med i 47 år, som pekas ut som “den enda personen med det ultimata inflytandet på honom”.

– Om hon anser att saker och ting måste förändras så blir det så, säger en källa NBC News.

I en ny intervju med Vogue säger Jill Biden att hennes man “alltid kommer att göra det som är bäst för landet.”

– Vi kommer att fortsätta kämpa, säger Jill Biden.

“Det är vi som bestämmer”

Angående debatten säger Jill Biden att hennes man “inte kommer att låta 90 minuter definiera de fyra åren som han har varit president”.

– Det är vi som bestämmer vår framtid, säger Jill Biden.

Hon säger att de båda är fast beslutna att “återigen visa alla vad vi kan”.

Vita husets korrespondent Katie Rogers, som skrivit en bok om landets första damer genom åren, beskriver Jill Biden som presidentens “magkänsla och närmaste förtrogna”.

– Hon tror verkligen på sin mans förmåga att få saker gjorda för medborgarna, oavsett om de står på hans sida eller inte. Det är därför hon kämpar så hårt för att han ska få en andra mandatperiod eftersom de känner att de har saker kvar att göra på agendan, säger Katie Rogers.

När familjen träffade Biden på Camp David i söndags för att “diskutera kampanjens framtid” gav de presidenten sitt fulla stöd för att “fortsätta kampanjen och kämpa vidare”, enligt källor New York Times.

Lämna ett svar