Kriminaliteten påverkar livet för vanliga människor – hufvudstadsbladet


Det är så frustrerande att vi som vanliga människor inte kan ha kontanter. Handlar inte heller med den förutom några mataffärer, vi kan inte stå på loppisar och sälja och ta emot kontanter, för de pengarna kan jag inte sätta in på banken. Det var länge sedan jag såg en insättningsautomat.

Många butiker har en skylt som säger att det inte finns någon kontanthantering för att skydda de anställda från rånrisken. Vet inte om skylten finns där för att kunden med kontanter inte ska gå in eller säga till rånare, kom inte in vi har inga kontanter du kan ta.

På grund av brottslingar har hela välfärdssamhället försämrats. Den funktionshindrade som helhet får plötsligt färre assistenttimmar, färre äldreboendeplatser. Färre hemtjänsttimmar. De normala företagen har det sämre eftersom en konkurrent är ett kriminellt kontrollerat företag. De kriminellas företag har en sak gemensamt, de tar ut så mycket pengar de kan få ur företaget, de betalar inte skatt och arbetsgivaravgifter, de tecknar inga kollektivavtal. När de kommer under lupp dränerar de företaget på pengar, går i konkurs och folket går. Snart startar de ett nytt företag och sedan börjar det hela igen.

Då tvingas vanliga hederliga människor att jobba i sitt företag, med låga löner annars förlorar de A-kassan. Så systemet att arbetslösa måste ta alla tillgängliga jobb gynnar de kriminellas verksamhet. Så regeringarna har bevakat brottslingarna länge, precis som banken som hjälper kriminella men hindrar mig från att sätta in pengar från loppisar.

58 an

Lämna ett svar