87 personer döda under religiös sammankomst i Indienb71d79e4 be4f 4efb 95e8 1d243d519141

Panik ska ha brutit ut under en så kallad “satsang”, eller bönemöte, i Hathras i norra delen av landet. Bilder från den lokala vårdcentralen visar flera kroppar som bärs in från bussar och tuk-tuk, samt gråtande familjemedlemmar till de döda.

En kommitté har tillsatts för att utreda händelsen, enligt Yogi Adityanath, chefsminister i Uttar Pradesh-regionen där Hathras ligger.
Enligt Hathras lokala myndigheter ska 50-60 personer ha dött. Myndigheterna i Uttar Pradeshs Etah-distrikt har bekräftat ytterligare 27 dödsfall, enligt NDTV.
Bland de döda ska det ha funnits tre barn och 23 kvinnor, enligt polisen i Etah.
Det är troligt att dödssiffran kommer att stiga, säger en poliskälla BBC.
Dödsolyckor är inte ovanliga under religiösa sammankomster i Indien.
2013 dog 115 personer när panik bröt ut efter rykten om att en bro var på väg att kollapsa nära ett tempel där 400 000 människor hade samlats. Under 2018 dog 60 personer efter att ett tåg plöjde in i en folkmassa som tittade på firandet av Dusshera, en hinduisk festival.
“Nyheten om att så många hängivna har dött, många av dem kvinnor och barn, i olyckan i Hathras-distriktet i Uttar Pradesh är hjärtskärande. Jag uttrycker mina djupaste kondoleanser till dem som har förlorat sina familjemedlemmar och ber om ett snabbt tillfrisknande för de skadade”, skrev Indiens president Droupadi Murmu på X.
Det är oklart vad som kan ha lett till att paniken bröt ut.

Lämna ett svar