Försvunna kvinnan hittad död efter tolv år | Sverige


Den 4 december 2012 lämnade den 65-åriga kvinnan sitt hem i Lasstorp utanför Katrineholm för sista gången. Hon skulle gå till den närliggande mataffären Ica-Maxi.

Sedan den dagen har hon varit spårlöst försvunnen – fram till den 3 maj i år, då några vandrare hittade hennes kvarlevor i ett skogsområde, rapporterar Katrineholms-Kuriren.

Nu har Rättsläkaren analyserat kvarlevorna och slagit fast att det är kvinnan.

– Det känns jättekul för alla att hon har hittats. Först och främst för familjen, för Missing people och för mig personligen, som arbetat med ärendet länge, säger Magnus Idebro, verksamhetschef på Missing people i Södermanland och Östergötland.

“Äntligen fått svar”

Idebro fortsätter:

– Nu har vi äntligen fått svar. Vi har blivit genomsökta och genomsökta minst 100 gånger, varje gång på fel plats. Vi kan nu konstatera att vi inte har letat på rätt ställe, säger han.

Han förklarar att kvarlevorna hittades i ett skogsområde bara två eller tre kilometer från kvinnans hem. Men polisen och Missing people har letat mycket längre bort i Ramsjöhult, detta utifrån uppgifter från vittnen som sagt att de sett henne där.

“Något måste ha hänt längs vägen”

– Något måste ha hänt på vägen. Det var enorma mängder snö i Katrineholm den dagen hon försvann. Hon gick tydligen vilse i snöstormen, det är sumpigt där och lätt att fastna i, säger Magnus Idebro, som var insatsledare i sökandet.

– Det har varit enormt mycket spekulationer kring försvinnandet genom åren. Det är kul att alla spekulationer nu kan få ett slut, säger han.

Kvinnan var nyligen pensionär när hon försvann. Hon dödförklarades 2018.

“Mycket svår terräng”

– Det känns inte roligt att vi inte hittat henne på så många år. Det är svårt att säga varför vi inte hittade henne, men det är väldigt svår terräng där hon hittades, säger Emmy Truedsson, polisinspektör vid polisen i Katrineholm, till Katrineholms-Kuriren.

– Det var några ur allmänheten som hittade henne, som var ute i skogen. Men det känns ändå bra nu när familjen kan få ett slut, säger hon.

hufvudstadsbladet har sökt kvinnans anhöriga utan framgång.

Lämna ett svar