Nederländerna till kvartsfinal i EM 2024 – Rumänien utslaget5a6da0d2 8ba7 450a 9efd 1a7fdcf68618

Nederländerna är klara för kvartsfinal i fotbolls-EM efter att ha slagit ut en av mästerskapets stora stjärnor, Rumänien. Och de kan tacka Cody Gakpo för mycket av det. Yttern, till vardags i Liverpool, stod för ett riktigt vasst spel och var involverad i det mesta av det offensiva sättet för sitt Nederländerna.
25-åringen tog tag i saken redan efter 20 minuter när han vek in från kanten, och sköt dit bollen vid första stolpen. Det är hans sjätte mästerskapsmål på bara tio EM- eller VM-matcher totalt.

Målet betydde inte bara att Nederländerna gick vidare till kvartsfinal, utan också att han tar sig upp till gemensam poängliga ledning i EM med tre mål. Georges Mikautadze (Georgien), Jamal Musiala (Tyskland) och Ivan Schranz (Slovakien) har också stått för tre träffar hittills.
Gakpo fortsatte att skapa chans efter chans. Om det inte var han som slutade hade han spelat forward. Liverpool-yttern hade också en annan boll i nättaket, men efter en VAR-kontroll dömdes målet bort för offside.
Lite senare, i den 83:e matchminuten, körde Gakpo in från kanten igen och frispelade Donyell Malen som kunde rulla in 2-0 från nära håll. Malen blev sedan tvåmålsskytt efter att ha gjort slutresultatet 3–0 på tilläggstid.
Därmed är Rumänien, som chockerande nog vann sin grupp före Belgien, Slovakien och Ukraina, utslaget.
I kvartsfinalen väntar vinnaren av den sista åttondelsfinalen mellan Österrike och Turkiet. Den spelas senare på tisdag kväll och börjar klockan 21.00.

Lämna ett svar