Ny väljarundersökning: Bara hon slår Trump | Världen


Efter Joe Bidens kritiserade prestation i tv-debatten mot Donald Trump förra veckan har många ifrågasatt om 81-åringen är kapabel till ytterligare en mandatperiod i Vita huset.

På tisdagen blev Lloyd Doggett den första demokratiska kongressledamoten som uppmanade Biden att hoppa av omvalet.

Men vem skulle demokraterna ha som kandidat istället i presidentvalet den 5 november? En ny väljarundersökning gjord av Ipsos och Reuters försökte svara på det genom att ställa hypotetiska kandidater mot Trump.

I omröstningen vann Trump i dueller mot vicepresident Kamala Harris, Kaliforniens guvernör Gavin Newsom, Michigans guvernör Gretchen Whitmer, Kentuckys guvernör Andy Beshear och Illinois-guvernören JB Pritzker. Men han förlorade mot en hypotetisk kandidat.

Oddsen förändrades kraftigt efter debatten

Mot Michelle Obama, fru till förre presidenten Barack Obama, blev Trump slagen med 11 procentenheter.

Det kan jämföras med att det var en död race mellan Biden och Trump i samma undersökning. Dessutom anser var tredje demokratisk väljare i undersökningen att Biden borde hoppa av försöken att bli omvald.

Efter Bidens misslyckade tv-debatt mot Trump har oddsen hos vadslagningsföretagen att Michelle Obama skulle bli ny president förändrats kraftigt till hennes fördel.

– Som Michelle Obama har sagt flera gånger genom åren kommer hon inte att kandidera till presidentposten. Hon stöder Bidens omvalskampanj, säger Obamas kommunikationschef Crystal Carson Newsweek.

Lämna ett svar