En person anhållen för dödsskjutning i Södertälje


 • En person gripen för dödsskjutning i Södertälje

  En person har gripits efter dödsskjutningen i Södertälje på tisdagsmorgonen, enligt TV4 Nyheterna.

  Personen är skäligen misstänkt för medhjälp till mord.

Senaste nyheterna

 • Skanska tar miljardorder i USA

  Enligt ett tilläggsavtal ska byggkoncernen Skanska reparera kajplatser vid Norfolk Naval Shipyard i Portsmouth, Virginia, USA. Kontraktet värderas till 97 miljoner dollar, motsvarande en miljard kronor.

  I arbetet ingår att renovera konstruktionsdelar vid entrén till en torrdocka genom att byta ut pålsystem, pålhuvuden, platsgjutna betongelement, betongbalkar och stötdämpande pålsystem, enligt ett pressmeddelande från Skanska.

  Arbetet påbörjas i november och ska enligt Skanska vara klart till sommaren 2027.

 • Härvan av saltade fakturor i Skåne växer

  Suset kring företaget Bravida växer. Nu framgår att installationsgruppen även överfakturerat Malmö stad och har fått betala tillbaka 900 000 kronor till kommunen, rapporterar P4 Malmöhus.

  I våras avslöjades Bravida ha saltade fakturor till Region Skåne, något som enligt en intern rapport pågått i tre år och omfattat totalt 1,5 miljoner kronor.

  I juni meddelade Ekobrottsmyndigheten att tre personer är misstänkta för grovt bedrägeri i fallet. Alla tre nekar till brott.

  Dagens bransch har tidigare rapporterat om hur en särskild manual delats ut för hur anställda ska fuska med fakturor och tidrapportering.

 • AI skulle kunna äta upp Googles klimatmål

  Googles mål att pressa sina utsläpp till noll till 2030 kommer att bli mycket svårt att uppnå – utvecklingen av AI förbrukar mer och mer energi, vilket ökar utsläppen.

  Det framgår av en miljö- och klimatrapport från Alphabet, Googles moderbolag.

  Sedan 2019 har växthusgasutsläppen från verksamheten ökat med 48 procent och sedan 2022 med 13 procent. Det är företagets serverhallar och datacenter, och leverantörskedjor, som ökar energiförbrukningen när AI integreras i företagets produkter och tjänster.

  En annan jätte på området, Microsoft, har tidigare meddelat att deras utsläpp har ökat med 30 procent sedan 2020, till stor del på grund av AI-utvecklingen.

 • Undersökningsinstitut: 99 procent säker på att Labour vinner

  Labour kommer med all sannolikhet att ta över makten i Storbritannien efter torsdagens val.

  Mätinstitutet Survation beräknar chansen för ett effektbyte till 99 procent.

  Efter 14 år med de konservativa toryerna vid rodret ser Labour ut att vinna 484 av underhusets 650 platser, enligt Survation. Tories skulle behöva nöja sig med 64 platser och slåss med de liberala demokraterna om vilket som skulle bli det största oppositionspartiet.

  Survations mätning baseras på cirka 34 500 intervjuer med berättigade brittiska väljare.

 • Så många badplatser saknar defibrillatorer

  Minst 775 av landets kommunala badplatser saknar hjärtstartare, visar en undersökning från Hjärt-Lungfonden.

  Totalt finns det 121 registrerade hjärtstartare vid badplatser enligt Statens hjärt- och lungräddningsråd. Undersökningen visar att endast 17 av landets 290 kommuner har hjärtstartare vid alla badplatser.

  Varje år drabbas cirka 440 personer av drunkningsolyckor, varav cirka hälften dör. Olyckorna med dödlig utgång inträffar i de allra flesta fall under sommarmånaderna.

  “För den som drabbas av hjärtstopp i samband med drunkning är tidig behandling med hjärt- och lungräddning och hjärtstartare det enda sättet att rädda liv. Om en hjärtstartare används inom 3–5 minuter är chansen att överleva för den drabbade upp till 70 procent”, säger Kristina Sparreljung, generalsekreterare på Hjärt-Lungfonden, i ett pressmeddelande.

 • Hund avlivad mindre hund – ägaren skadad

  En hund har dödat en annan hund i Haninge, söder om Stockholm.

  – Det är två kvinnor med två hundar som möts och sedan uppstår ett slagsmål, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen.

  En hund ska vara en så kallad “kamphund”, som ska ha dödat en mindre hund.

  – Ägaren till brottshunden skadades också, säger Wikdahl.

  Skadornas omfattning är dock oklart.

  Länsstyrelsen ska informeras om händelsen och en skadeanmälan har upprättats.

  – Hundar anses vara föremål i sådana fall.

 • Besked om Trumps straff skjuts upp

  Donald Trump dömdes i maj på alla anklagelser i en rättegång i New York. Den 11 juli skulle påföljden meddelas – men nu har beskedet skjutits upp, rapporterar amerikanska medier.

  Anledningen är beslutet i USA:s högsta domstol som ger Trump immunitet från åtal i vissa fall.

  Domen meddelas nu tidigast den 18 september.

 • Miljöaktivister i Kambodja döms till fängelse

  En domstol i Kambodja har dömt tio miljöaktivister till mellan sex och åtta års fängelse.

  Aktivisterna – som representerar Mother Nature, en av Kambodjas få miljöorganisationer – förnekar anklagelserna om att de konspirerat mot staten och säger att anklagelserna är politiskt motiverade.

  Tre av aktivisterna, inklusive medgrundaren, spanjoren Alejandro Gonzalez-Davidson som deporterades från Kambodja 2015, dömdes till åtta års fängelse för konspiration mot staten och för att ha förolämpat kungen.

  Anklagelserna mot aktivisterna avser händelser under åren 2012–2021, inklusive illegal avverkning och förstörelse av nationella naturresurser. Några av de dömda har också suttit fängslade tidigare.

 • Två döda i kraftig storm i Montenegro

  Två personer har dött till följd av en kraftig storm i Montenegro. Samtidigt tar Grekland hjälp från andra länder för att kontrollera de rasande skogsbränderna.

  En byggnadsarbetare i den montenegrinska kuststaden Canj dog när en kran kollapsade i den kraftiga stormen, uppger lokal polis. Ytterligare en person dog när blixten slog ner i en golfbana, men dödsorsaken är ännu inte bekräftad.

  Stormen, som redan har passerat genom Slovenien, Kroatien och Serbien, har orsakat allvarliga skador i Montenegro. Kraftiga regn och orkanvindar har fallit träd, rivit takpannor och orsakat omfattande trafikkaos, enligt lokala medier.

  Montenegrinska myndigheter beskriver skadorna som “enorma”.

  Stormen på Balkan följer en värmebölja som nyligen svepte genom regionen och orsakade flera skogsbränder.

  I Grekland har man fullt upp med att hålla skogsbränderna under kontroll – och för tredje året i rad tar man nu in brandpersonal från andra länder. Under måndagen och tisdagen bröt 36 skogsbränder ut runt om i landet.

 • Giuliani spärrade från baren

  Rudy Giuliani kan inte längre arbeta som advokat i New York.

  New Yorks tidigare borgmästare och Donald Trumps tidigare advokat uteslöts från delstatens advokatsamfund på tisdagen.

  Beslutet togs efter att 80-årige Giuliani dömts för att upprepade gånger ha gjort falska uttalanden om valet 2020, då Trump förlorade presidentvalet.

  I december försattes Giuliani i konkurs efter att ha ålagts att betala motsvarande över 1,5 miljarder kronor till två valarbetare i delstaten Georgia. Enligt domen förtalade Giuliani valarbetare med sina falska påståenden om att de ägnade sig åt väljarfusk i presidentvalet 2020.

  Giuliani hade tidigare förlorat sin licens att utöva jurist i New York, även på grund av lögner han spred efter valet 2020.

Läs mer:

Senaste nyheterna om kriget i Ukraina

Senaste nyheterna om kriget mellan Israel och Hamas

Lämna ett svar