Miljonregn över Pelle Larsson – skriver treårskontrakt6377792e a8d4 41f6 b71c 1e5c00c5fc70

Vakten utarbetades av Houston Rockets i den andra omgången av förra veckans NBA-draft. En kort tid senare stod det klart att Miami Heat skaffat sig rättigheterna och nu har Pelle Larsson skrivit på sitt första kontrakt i världens bästa basketliga.

Och det ser ut att regna miljoner över svensken. Kontraktet är skrivet över tre år och enligt uppgift till Michael Scotto på basketsajten Hoopshype den har ett totalt värde på 5,4 miljoner dollar, motsvarande cirka 57 miljoner kronor.

Enligt samma uppgifter är Pelle Larsson garanterad hela sin lön första året och stora delar av lönen andra året. År tre är desto mer oklart, eftersom Miami Heat har möjlighet att bli av med guarden.

Det har inte Miami Heat själva släppt alla detaljer i kontraktet eller några klausuler.

Förutom Pelle Larsson valdes även Sveriges Bobi Klintman i förra veckans omröstning. Hans rättigheter ägs av Detroit Pistons. Hittills har det inte kommunicerats att parterna kommit överens om en överenskommelse.

Miami Heat ägs av den israelisk-amerikanske kryssningsmiljardären Micky Arison, vars förmögenhet uppskattas till cirka 85 miljarder kronor, enligt Forbes.

Lämna ett svar