Sverigedemokraterna satsar på trygghet i budgeten – hufvudstadsbladet


Det här är ett debattinlägg.Författarna är ansvariga för åsikterna.

För ökad trygghet för våra medborgare vill Sverigedemokraterna skapa en kommunal trygghetscentral, anställa fler ordningsvakter, kraftigt öka den brottsförebyggande kameraövervakningen, tiggeriförbud och närmare kontakt med polisen. Pengflödet till de kriminella nätverken måste skäras av, därför tillför vi mer resurser för att upptäcka och förebygga välfärdsbrott.

Annons

819ead54 0a3f 4a4b 981e e6dbf7b0d210819ead54 0a3f 4a4b 981e e6dbf7b0d210

“Sverigedemokraternas budgetförslag är en gedigen samling skarpa och effektiva förslag för ett tryggare Gävle…”, skriver debattörerna.

Bild: Markus Boberg

Narkotikahandel, rån, gänguppgörelser, omfattande rekrytering av små barn som fostras till att begå mycket allvarliga brott. Allt ackompanjerat till tonerna av gängets gangsterrap. Samma organ som säger sig vilja stävja och motverka gängkriminellas framfart, låter samtidigt gängkriminella glorifiera brott, mord, droganvändning och samhällsförakt. Så växer våra barn och unga upp idag, i Gävle kommun.

Annons

Detta är resultatet av årtionden av oansvarig invandringspolitik, misslyckade brottsförebyggande insatser, utbredd segregation och en genuin ovilja att se verkligheten som den faktiskt är. De befintliga trygghetsskapande och förebyggande insatserna är inte tillräckligt effektiva för att bemöta dagens våg av våld och organiserad brottslighet.

Nyrekrytering av barn till gäng måste stoppas, ett första steg är att minska glorifieringen av de kriminella gängen och deras påstådda livsstil. Våra fritidsgårdar och föreningar ska porta individer med kända gängkriminella kopplingar. Fritidsparksverksamheten ska riktas till minderåriga och det ska utformas en musikpolicy, där gangsterrap är förbjudet.

Skolan ska vara en plats fri från gängkriminalitet, droger och vapen. Narkotikahundar ska kunna användas för att genomsöka både skolgårdar och skollokaler. Elever som har begått grova brott, eller som utgör en fara för andra elever och lärare, får inte stanna kvar i ordinarie skolverksamhet. De måste undervisas i en annan form.

Annons

Sverigedemokraternas budgetförslag är en gedigen samling skarpa och effektiva förslag för ett tryggare Gävle, där otrygghet och gängkriminella motverkas starkt på flera plan och där våra barn kan återgå till att vara barn igen.

Richard Carlsson (SD), kommunfullmäktige i opposition

Elizabeth Puhls (SD), kommunfullmäktige i opposition

Wanja Delén (SD), kommunfullmäktige i opposition

Lämna ett svar