Mardrömsstart för Utsikten i allsvenska kvalet: ”För dåligt” | Allsvenskan


Skrällaget Utsiktens BK tog i fredags emot Brommapojkarna för att slåss om en plats i allsvenskan 2024. I två matcher avgörs om högstaligan får fyra Stockholms- eller Göteborgslag nästa år.

För nykomlingen BP handlar det om att stanna ett år till, men när startelvan släpptes saknades flera viktiga spelare på grund av sjukdom. Oscar Petterson, som gjorde nio mål under säsongen, saknades tillsammans med Jesper Löfgren och Samuel Leach Holm.

Och med en halv match spelad skulle man kunna gissa att BP spelar allsvensk fotboll även nästa år.

Krossad i första halvlek

Utsikt inledde starkt och hade chansen att ta ledningen redan efter två minuter efter ett fint uppspel på högerkanten men Filip Sidklev räddade. Istället tog Brommapojkarna ledningen i nästa sekvens, där Nikola Vasic äntligen kunde slå in bollen i öppet mål.

Hemmalaget slog tillbaka i matchen och skapade mycket, men BP var starka i kontringarna och i tionde minuten kunde de utöka ställningen till 0-2 efter att Ludwig Fritzon fått stå helt fri framför målvakten. och kunde komma in utan problem.

I den 25:e minuten ropade Utsiktens Lucas Hedlund på straff efter att han ramlat i straffområdet, men domare Kristoffer Karlsson dömde ut med armarna.

Totalt sågar laget

Istället fick BP utöka sin ledning till 3-0 genom den förste målskytten Vasic, och BP såg ut att gå mot ett enormt nederlag – och när Karlsson blåste av till halvtidsvila stod det hela 4-0 och en riktig uppförsbacke för göteborgarna.

– Det är pinsamt, det får inte hända, sa Alexander Falsetas till Discovery Plus efter matchen.

Men Utsikten hade inte gett upp och gick starkt ut i början av andra halvlek, med flera hyfsade målchanser men ändå var det Vasic som gjorde ett hattrick till 5-0 med tjugo minuter kvar. Den redan halvfulla Bravida blev ännu tommare och “Kiken” kollapsade till slut.

Orovic: “Chockad – det är pinsamt”

Tränaren var generad efter matchen.

– Katastrof. Vårt försvar… det är så svårt att sätta ord på men vi har så många individuella misstag att jag inte har varit med maken på hela året, sa han.

Orovic har svårt att sätta ord på känslorna efter den historiska förlusten, men säger att han inte var beredd på detta.

– Väldigt överraskad. Chockad och förvånad.

Han menar att inget är omöjligt men är medveten om att sju mål blir svåra att göra i returen.

– Vi måste rena oss från den här föreställningen vi gör i dag. Svårare än så är det inte. Det är under all kritik… Jag står här och skäms. Om mig själv och om lagets insats.

Experten: “Som ett lag av korpar”

Slutresultatet blev 0-7 och Utsikten måste göra minst sju mål och släppa in ett mål på Grimsta på måndag, för att kunna drömma om allsvenskt spel.

Även expertkommentatorn Nordin Gerzic tyckte insatsen var pinsam.

– Det är otroligt pinsamt att se spelare buga sig på det här sättet, otroligt pinsamt för Utsikten. Det ser ut som att BP möter ett lag av korpar där ute. Med de här defensiva misstagen hade jag och mina fyra kompisar kunnat vinna, säger han.

Lämna ett svar