Elva MFF-supportrar döms för våldsamt upplopp431033c3 6a60 4296 96a1 25fdf3dc376e

Det våldsamma bråket mellan ett 50-tal supportrar till de båda herrsvenska klubbarna ägde rum på Fridhemsplan i Stockholm den 16 september förra året.
– Även om det var Djurgårdssupportrarna som startade attacken så är det klart att MFF-supportrarna var förberedda på attacken och direkt gick till kontring. Flera MFF-supportrar hade även med sig bangers, pyroteknik, balaklavor och munskydd, säger kommunalrådet Sofia Tauson i ett pressmeddelande.

Elva män döms nu för våldsamt upplopp. Två av dem är dömda som anstiftare, skriver Malmö tingsrätt i pressmeddelandet.
En av männen döms även för rånförsök i samband med bråket, samt två narkotikabrott. Han döms till fängelse i ett och ett halvt år. En av anstiftarna döms även till sju månaders fängelse för misshandel i samband med det nämnda rånförsöket.
En tredje man döms även för rån och grov misshandel i samband med Malmö FF:s guldmatch mot Elfsborg förra året. Han döms till fängelse i två år.
Övriga åtalade döms till villkorlig dom eller skyddstillsyn med samhällstjänst. En man frikänns helt, eftersom det inte har gått att slå fast att han deltagit i det våldsamma upploppet.
Läs mer:
Pontus Jansson JO anmäler sig till åklagaren – “Serie felaktigheter”
Klubbens beslut: Pontus Jansson tappas som lagkapten

Lämna ett svar