Dubbelt svenskt på pallen – Ebba Andersson överlägsene3096c38 b3b4 4074 844c adb41edcbbcc

Med två kilometer kvar av lördagens lopp stod segern mellan Ebba Andersson och amerikanskan Rosie Brennan. Andersson inledde offensivt och försökte gå på knock direkt, men Brennan höll jämna steg med svensken och hade segern länge.

Ebba Andersson kom dock tillbaka och stod för en stark avslutning som gav henne en seger i premiären, fem sekunder före Brennan.
– Det är alltid kul att vara först i mål. Det är en skön känsla och en bra start på säsongen. Redan förra helgen i Gällivare fick jag en liten fingervisning om var jag stod någonstans, säger Andersson till Viaplay och fortsätter:
– Det gäller att vara vass och på tårna och göra ett så bra jobb som möjligt. Jag är nöjd med utförandet och givetvis även med segern.
Den svenska framgången stannade inte där. Frida Karlsson, som slutade fyra i fredagens sprint, gjorde en fin prestation och hamnade på tredje plats, tio sekunder efter Andersson. Moa Ilar slutade fyra. Totalt kom fyra svenskar på topp tio.
För Norge var det desto svårare. Astri Øyre Slind blev bästa norska först på åttonde plats. Efteråt hyllade 35-åringen de svenska damerna.
– Jag tror att de kommer att dominera hela säsongen, men jag hoppas att fler av oss blir inblandade i kampen, säger hon.

Fakta.Topp fem på 10 kilometer klassiskt

1. Ebba Andersson

2. Rosie Brennan (USA), +4,9 sekunder

3. Frida Karlsson, +9,9 sekunder

4. Moa Ilar, +22,2 sekunder

5. Katharina Hennig (Tyskland), +31,6 sekunder

(TT).

Lämna ett svar