Moa Ilars nya succé – ”belönades” av Frida Karlsson


En trämedalj kan ses som ett bevis på att du precis har missat en pallplats. Så när Frida Karlsson fick ett snidat träd runt halsen efter sin tredjeplats i lördagens 10-kilometerslopp i Ruka, Finland, gav hon det snabbt vidare till sin lagkamrat.
– Ja, hon var fyra idag. Då borde du ha en medalj i trä, och vi fick en julgran i trä eller något. Så jag tänkte hänga runt henne istället. Hon “fjäskade” idag också, så det är coolt. Vi är ett starkt lag, säger Frida Karlsson.

Frida Karlsson (bilden) kom trea - och lämnade medaljen till fyra Moa Ilars.

Foto: Heikki Saukkomaa/AP

Typ fyra var Moa Ilar bara tredje bästa svenska, eftersom Ebba Andersson vann loppet. Det är fortfarande 26-åringens bästa individuella VM-resultat, tidigare var hennes bästa avslutning sexa.
Ändå var hon lite besviken på dagen.
– Ja, det är klart, eller hur? Jag står här med en “trämedalj” av Frida Karlsson, för min fjärde plats, säger Ilar.

Redan i Sverigepremiären i Gällivare förra helgen visade Ilar prov på ordentlig utveckling sedan förra säsongen. Då slog hon både Andersson och Karlsson på 10 kilometer frisim.
Men det är inte med den bakgrunden som lördagens fjärdeplats känns som en snöboll.
– Nej, det skulle jag inte säga. Men jag är lite besviken på utförandet. Jag blev lite chockad i första backen, förväntade mig nog lite bättre grepp och kände att jag måste ut och klippa väldigt tidigt. Så jag blev lite stressad av det, säger Ilar.
Hon fixade det på nästa varv. Men upp till Karlsson på pallen var det för långt. Till sist var Moa Ilar drygt tolv sekunder efter sin lagkamrat vid mållinjen.
– Men samtidigt är det mitt bästa vc-resultat. Och att få göra det i klassisk stil känns superkul, säger Ilar.
Läs mer:
Ebba Andersson starkast på 10 kilometer klassiskt
Historiskt beslut: Stoppad efter fluortest

Lämna ett svar