11 läsare: Hårda läxorna vi lärt oss genom dejting


980@60

“Jag skulle aldrig lägga tid på ett fysiskt möte utan att först kontrollera att personen är den den säger att den är”, säger “Sofia”. Foto: chainarong06 / Shutterstock

Partnersökning i fel målgrupp. För mycket fokus på utseende. Slarvig research.

Här berättar läsarna om de – ibland dyra – lärdomar de har lärt sig genom dejting.

– Det är som att jag så gärna vill att det ska vara rätt att jag blundar för det negativa, säger “Thomas”, 28.

✔️ Förrädisk “förfälla”.

1. Ljug inte för dig själv

”Jag har insett att jag lätt får upp mina förhoppningar och tänker att nu, den här gången, kanske det kan bli något. Det är som att jag vill att det ska bli rätt så mycket att jag blundar för det negativa, vilket i sin tur gjorde att jag gick på en massa dejter som var dömda att misslyckas redan från början.”

“Thomas”, 28

2. Acceptera din plats på marknaden

“Många, både kvinnor och män, letar efter en partner som speglar sina egna inre önskningar, till exempel att vara yngre eller mer framgångsrika än de egentligen är. Men för en hållbar match måste man vara realistisk. Om man är 60- plusåring som trivs bäst i soffan med en folköl kanske det inte är så troligt att du lyckas fånga en 39-årig toppadvokat som tillbringar fyra av fem vardagskvällar på gymmet. behöver leta efter partners i samma liga, så att säga.”

“David”, 37

3. Tror inte att det blir bättre

“Om det inte klickar i chatten är det onödigt att lägga tid på ett fysiskt möte. En person som är grov och humorlös i sitt skriftspråk kommer med största sannolikhet att ge samma intryck IRL.”

“Elin”, 58

4. Gör din forskning

“Jag skulle aldrig spendera tid på ett fysiskt möte utan att först kontrollera att personen är den de säger att den är. En man som är i ett förhållande men vill stå vid sidan av kan skydda sin identitet genom att ha en profilbild som inte representerar själv. En annan, som skäms över att vara arbetslös, kanske skryter om sin utomordentligt framgångsrika karriär. Ja, det var bara två av många exempel som jag stötte på.”

“Sofia”, 44

5. Sila, sila, sila!

”Jag har lärt mig att identifiera olika typer för att snabbt avfärda dem. Som CV-mannen som utförligt redogör för alla sina olika karriärsteg utan att fånga upp signaler om ointresse. Zzznark…”

“Anna”, 34

6. Gå inte i “före-fällan”

”Jag har insett att min hjärna har lärt sig att associera vissa yttre egenskaper med inre egenskaper. Till exempel hade jag en gång en imaginär älskare som hade skägg och glasögon. Länge brukade jag svepa rätt på män som liknade honom till utseendet. Självklart blev jag besviken, varje gång. För ingen av dem var som min tidigare älskare. Sedan jag blev medveten om mitt beteendemönster är det mycket lättare att göra bra val.”

“Lovisa”, 35

500@60

“Lovisa”, 35, ger råd om att identifiera vilseledande triggers för att maximera chansen att hitta en bra partner. Foto: everst / Shutterstock

7. “Släpp fokus på utseendet”

“Tinder och andra dejtingappar är utformade så att användaren snabbt kan välja och avmarkera personer baserat på det första visuella intrycket. Det är ett stort misstag! Absolut, en profilbild kan ge en hint om preferenser som att fiska och dricka öl. Men annars, kanske mest av allt säger det något om personens talang för fotografering? Släpp utseendefokus.”

“Carina”, 52

8. Kräv kvalitet

“Många saknar finess. Jag tänker på de där männen som efter en trevlig dejt klumpigt lägger armarna om dig, sticker tungan i din mun och frenetiskt piskar fram och tillbaka i sidled. I så fall – lägg benen på ryggen! Kyssattacker av den typen är en garanti för dåligt sex.”

“Sofia”, 26

9. Spela spelet

”Det kan tyckas förutfattat och gammaldags, men den gyllene regeln gäller fortfarande. Det finns enligt min mening inga undantag. Om du är för ‘på’ kan intresset svalna. Det lönar sig inte alltid att spela med öppna kort. Tråkigt men sant.”

Susanne29

Personerna i artikeln heter egentligen något annat.

Lämna ett svar