Rodri vill se bättre skydd för spelarna: Är domarens jobb7d0478d7 f51a 4e8d 9fed ab9c8352e0c5

Spaniens kvartsfinal mot Tyskland var fysisk, och semifinalen mot Frankrike kan mycket väl vara det också. På presskonferensen dagen innan får mittfältaren Rodri frågan om han vill se fler gula kort i matchens första minuter.
– Som fotbollsspelare vill vi alltid vara skyddade. Det är domarens jobb, jag menar, han sätter nivån. Vad är ett gult kort, vad är ett rött kort, det är hans jobb, inte vårt. Vi ska spela till den nivå han sätter, det är så det fungerar.

Han håller med att tisdagens match kan bli “en väldigt, väldigt fysisk kamp”.
– För att de är ett väldigt fysiskt lag. Så vi måste gå åt det hållet också, försöka vara starka, använda kroppen. Vi vet vilken makt de har.
Det pratas en del om att Frankrike anses spela tråkigt. Men Spaniens förbundskapten tycker att resultatet övertrumfar allt.
– Vår tanke är att erbjuda en lustfylld upplevelse för publiken. Jag tycker att vi är ett lag att titta på, men här handlar allt om att vinna, ännu mer så här sent i turneringen, säger Luis de la Fuente.
– Vi kommer att spela underhållande, men också pragmatiskt, för i slutändan kommer du att döma mig på resultatet.
Oavsett om Frankrike att spela är tråkigt, han har inte tänkt på det, säger han.
– Det vi värdesätter och analyserar är ett teams potential. Och mitt intryck är att de har en fantastisk potential. De har spelare på väldigt hög nivå och ett kollektivt spel som är väldigt bra. Jag har alltid kul med fotboll och när jag tittar på Frankrike är jag inte alls uttråkad.

Lämna ett svar