”Ingen bra situation på Evolution Games”8c60162e da6f 4fb5 a656 2fa14c5edbe2

Börsnoterat Evolution Games är ett lönsamt bolag som förra året omsatte 20 miljarder kronor för att sälja teknik för onlinecasinon. Det har cirka 20 000 anställda på flera marknader och är beläget i Georgien, där missnöjet har ökat ett tag.
– Vi har fört samtal i mer än en månad, men företaget har inte gått med på något av våra krav. Det är inte en bra situation på företaget. Vi vill bland annat ha högre lön, bättre arbetsmiljö, längre uppehåll och tillgång till sjukvård på företaget, säger Giorgi Diasamidze, lokal ordförande i Fackförbundet Labour till DN.

Facket har med hjälp av en regeringsmedlare försökte hitta en överenskommelse som båda parter kunde acceptera, men utan resultat. Därför tar nu Labour, som bland annat hävdar att Evolution använder universitetsstudenter som billig arbetskraft, till strejkvapnet:
– Det börjar den 12 maj. Vi har inte satt något slutdatum för strejken. Ett av våra krav är att personer som strejkar inte ska förlora sina jobb när konflikten är över, säger Diasamidze.
Han uppger att hittills har cirka 4 600 anställda av cirka 7 500 i Georgien sagt att de kommer att delta i strejken på fredag, men den siffran kan komma att stiga.
Konflikten mellan Labour och företaget har eskalerat nyligen efter anklagelser om att ledande personer gjort rasistiska och sexistiska kommentarer om anställda. Evolution Games har kallat detta lokalt oacceptabelt och har lovat att göra en egen utredning.
Labour säger att de nu har gett detaljer om strejken till Evolution Games, som krävs enligt georgisk lag. DN har sökt Evolution Games för en kommentar, utan framgång. Bolagets direktör för investerarrelationer Carl Linton sa till Dagens Industri i måndags att man haft “konstruktiva dialoger med det lokala facket” men “tyvärr inte nått en överenskommelse”.

Lämna ett svar